‘Çılgın Proje Kanal İstanbul’ iştah açtı

Reel Sektör
  Kanal İstanbul projesinin bu yıl ihale olacağı ve bu yıl işe başlanacağı tahmininde bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Haziran ayına kadar ihalenin yapılacağını tahmin...
EMOJİLE

 

Kanal İstanbul projesinin bu yıl ihale olacağı ve bu yıl işe başlanacağı tahmininde bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Haziran ayına kadar ihalenin yapılacağını tahmin ediyorum. Hem onun hem de tüp geçit projesinin. Bununla beraber Yap-İşlet-Devret modeliyle yeni otoyolların da ihale edileceğini beklemekteyim” dedi. Türkiye’nin ekonomisine güvendiklerini ifade eden Nihat Özdemir, “Türkiye’nin yaşayacağı enflasyonu bu sene yüzde 15’e getireceğiz. Yeni ekonomik programı uygulamaya ve disipline devam edersek Türkiye bu sıkıntıdan çok çabuk sıyrılacak. Şubat ayında bir iyileşme bekliyoruz. Mart’ta daha iyi olacak” dedi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ NEDİR?

Kanal İstanbul projesi Karadeniz ve Marmara denizini doğal bir boğaz olmasına rağmen suni bir ikinci boğaz açma projesidir. İlk defa 2011 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın projesi” olarak kamuoyuna duyurulmuştu.

Projenin güzergahı 45 kilometrelik Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru olarak tespit edilmişti. Diğer yandan projenin toplam maliyetinin 20 milyar dolar olması beklenirken köprü ve havalimanları gibi yatırımlar da hesaba katıldığında toplam maliyetin 100 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

 

 

Kaynak: Birgün