5 TL ile 50 TL’nin renkleri değişiyor

Reel Sektör
Merkez Bankası bu sıkıntıyı gidermek için iki banknotun renklerinin farklı olmasını sağlayacak bir çalışma yapıyor. Zaman Gazetesi’nin haberine göre, Merkez Bankası başkanlığı koltuğuna geçen yı...
EMOJİLE

Merkez Bankası bu sıkıntıyı gidermek için iki banknotun renklerinin farklı olmasını sağlayacak bir çalışma yapıyor.

Zaman Gazetesi’nin haberine göre, Merkez Bankası başkanlığı koltuğuna geçen yıl nisan ayında oturan Erdem Başçı, TL banknotlardaki ilk değişikliğini yaptı.

Daha önce başkan yardımcısı olarak banknotlarda imzası bulunan Başçı, 100, 20 ve 10 TL’nin üzerine imzasını attı. Başkan yardımcısı olarak ise yeni emisyon grubunda 10 ve 100 liranın üzerinde Necati Şahin’in, 20 liranın üzerinde ise Murat Çetinkaya’nın imzası olacak. Yeni tertip banknotlar pazartesi gününden itibaren tedavüle verilecek.

200 TL, 50 TL ve 5 TL banknotlara ilişkin çalışmalar devam ederken bu kapsamda paradaki renk benzerliğine de son verilmesi üzerinde duruluyor. Banka yetkililerinden edinilen bilgilere göre yeni emisyonda 5 lira ve 50 lira arasındaki renk benzerliğine de son verilmesi planlanıyor.

Henüz netlik kazanmamakla birlikte 5 TL ve 50 TL’nin renkleri farklı olacak. Söz konusu banknotlar imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından birinci tertipleriyle aynı olacak. Birinci ve ikinci banknotlar birlikte tedavülde olacak.

Zaman