2 milyon yazar kasa değişecek

Reel Sektör
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunluluğunun 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacağına dikkati çekerek, uygulamanın...
EMOJİLE

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunluluğunun 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacağına dikkati çekerek, uygulamanın 1 Ocak 2017 tarihine kadar bir yıl ertelenmesini istedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, neredeyse son bir yıldır ortaya çıkan seçim atmosferi ve ekonomideki belirsizliklerin esnafa olumsuz yansıdığını ve esnafın yeni yazar kasa alacak gücünün olmadığını aktardı.

Son aylarda özellikle terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’daki esnafın kepenk kapattığına işaret eden Palandöken, ülke genelindeki ekonomik belirsizliklerle beraber esnafın yeni yazar kasa alacak gücünün olmadığını ve 2 milyon yazar kasanın değişimi için en az 2,8 milyar liralık bir harcama gerekli olduğunu ifade etti.

Palandöken, esnafın durumunun yatırımı yapmaya hiç uygun olmadığını ve piyasada iş yapamadığını savunarak, ‘Bu nedenle yeni nesil yazar kasa kullanımının zorunluluğu ya bir yıl ertelensin ya da devlet değişime destek versin’ değerlendirmesinde bulundu.