1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri başladı

Reel Sektör
BOLU (AA) – 1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri, 6 ülkeden gelen 400 aşçının katılımı ile başladı. Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar D...
EMOJİLE

BOLU (AA) – 1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri, 6 ülkeden gelen 400 aşçının katılımı ile başladı.

Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği’nin (YEPAD) organize ettiği yarışma, Belediye Meydanında seyyar mutfakların kurulması ve yapılan açılış töreni ile start aldı.

Jüri başkanlığını Dünya Şefler Birliği Afrika Başkanı Thomas Andreas Gugler’in yaptığı yarışmaya, 19 ülkeden katılan jüri üyeleri, 6 farklı ükeden gelen 400 aşçının yaptıkları yemeklere not veriyor.

Mutfak günlerinin açılış töreninde bir konuşma yapan Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu’nun, Türkiye’nin en güzel köşelerinden birisi olduğuna dikkati çekerek, “Burada göllerimiz, yaylalarımız var. Kış sporlarında marka olmuş Kartalkaya’mız var. Şimdi de yemeklerimiz ve ağız tadı ile turizm dünyasında yer almış bulunuyoruz” diye konuştu.

Bolu’nun çevresinde Ankara ve İstanbul gibi iki büyük şehrin bulunduğunu anımsatan Eru, “Etrafımızdaki büyük şehirlerle birlikte hemen hemen 30 milyon insana hitap ediyoruz. Bolu gelecekte turizmin merkezi olacak. Birkaç senedir Köroğlu Festivalimizle dünya çapında yerimizi aldık. Geçen sene başlattığımız yemek festivali ve bu sene başlattığımız mutfak günleri ile turizmde yerimizi alıyoruz” dedi.

– Yakın gelecekte Bolu’yu bir marka haline getireceğiz

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise kenti coğrafi güzellikleriyle “Tabiatın Kalbi” diye adlandırdıklarını ifade ederek, “Bu çalışmalar Bolu’yu aynı zamanda mutfağın kalbi de yapıyor. İnşallah bunu da tescilleyeceğiz. Bolu’yu tanıtmak zorundayız Bolu çok büyük” ifadesini kullandı.

Buranın, mekan ve nüfus olarak küçük olmasına rağmen, büyük bir yoğunluğa sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, “İşte bu anlam ve yoğunluğu önce Türkiye’ye sonra da dünyaya tanıtmak görevimiz. Köroğlu Festivalini de bunun için yapıyoruz. Türk dünyasını Bolu ile bütünleştirmek istiyoruz. Bu konuda çok büyük destekler aldık” diye konuştu.

 

Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi olarak kentin gelişmesi adına yapılan her çalışmanın yanında olacaklarını belirterek, “Bu konuya ayıracağımız bütçelerimiz de artacak. Yakın gelecekte Bolu’yu bir marka haline getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyız” dedi.

YEPAD Başkanı Mustafa Boyacı da geçen sene ulusal boyutta organize edilen aşçılık yarışmasını bu yıl uluslar arası platforma taşıdıklarını vurgulayarak, organizasyona yoğun katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

1.Uluslararası Mutfak Günleri Kapsamında, balık, kırmızı et, tavuk, kuzu, makarna, Osmanlı yemeklerinin de aralarında olduğu çeşitli kategorilerde yarışmalar yapılacak.