Kredi Notunu Nerelerde Kullanabilirsiniz?

Ekonomi
Kredi notu, kişinin tüm finansal geçmişinin analiz edilmesi sonucunda oluşturulan bir puandır. Kişilerin finansal geçmişi ortak bir kuruluşta toplanır. Elde edilen kredi notu ise risk durumu noktasınd...
EMOJİLE

Kredi notu, kişinin tüm finansal geçmişinin analiz edilmesi sonucunda oluşturulan bir puandır. Kişilerin finansal geçmişi ortak bir kuruluşta toplanır. Elde edilen kredi notu ise risk durumu noktasında da bir fikir edinmeyi sağlar. 1 ile 1900 arasında değişen kredi notunun çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından değerlendirilmesinin şu şekilde yapıldığını söyleyebiliriz:

  • 1 – 699: En riskli
  • 700 – 1099: Orta riskli
  • 1100 – 1499: Az riskli
  • 1500 – 1699: İyi
  • 1700 – 1900: Çok iyi

Özellikle bankalara yapılan kredili ürün taleplerinde en çok dikkate alınan parametrenin kredi notu olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu nedenle kişinin düşük olan kredi notunu yükseltmesi için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmasında fayda var. Peki, kredi notunu nerelerde kullanabilirsiniz?

Az önce de söz ettiğimiz gibi bankalara kredi başvurusu yaptığınızda kredi notunuz, kredili ürün ödemelerinizi düzenli bir şekilde yapıp yapmayacağınız konusunda fikir verir. Dolayısıyla kredi başvurularında kredi notunuzu kullanabilirsiniz. Ticari hamlelerde de kredi notunun artık daha fazla dikkate alındığını belirtmemiz gerekiyor. Kişinin finansal durumuna dair de fikir almayı sağlıyor olması, tüm ticari anlaşmalarda ya da alışverişlerde kredi notunun da dikkate alınmasını beraberinde getiriyor.

Beyaz eşya alışverişlerinde, konut ya da araç alışverişlerinde de kredi notunuzu kullanabilirsiniz. Elbette hakkınızda iyi bir izlenim bırakabilmesi için kredi notunuzun belirli bir seviyenin üzerinde olması gerekir. Bunun için de öncelikle kredi puanı sorgulama işlemini yapmalı ve kredi puanınızın kaç olduğunu öğrenmelisiniz. Bunun en kolay yolu ise Findeks internet sitesine tıklamanız olacak. Bu site üzerinden kredi notunuzun kaç olduğunu dakikalar içerisinde öğrenebilirsiniz. Özellikle yakın zamanda bankaya kredi talebinizi iletecekseniz önce kredi puanınızı öğrenmenizi öneririz.

Eğer kredi notunuz düşükse neler yapabileceğinizi araştırmakla zaman kaybetmeyin. Findeks tarafından sunulan ‘Not Danışmanım’ hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bu sayede finansal durumunuz uzmanlar tarafından incelenir ve kredi notunuzun yükselmesini sağlayacak yol haritası çıkarılır. Bu yol haritasına harfiyen uymanız durumunda kredi notunuzun da belirli bir oranda yükselmesini sağlamış olursunuz. Söz konusu hizmet hakkında ve kredi notunu belirleyen unsurlara dair bilgi almak için Findeks internet sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacak.