Yüzbinlerce kişinin hayatına dokunmaya devam edecek

İstatistik
Türkiye’de 8 yıldan beri sürdürülebilir kalkınmaya destek veren en uzun soluklu programlardan biri olan, “Paramı Yönetebiliyorum” projesi kapsamında, bugüne kadar 500 bine yakın kişiye bütçe eğitimi v...
EMOJİLE

Türkiye’de 8 yıldan beri sürdürülebilir kalkınmaya destek veren en uzun soluklu programlardan biri olan, “Paramı Yönetebiliyorum” projesi kapsamında, bugüne kadar 500 bine yakın kişiye bütçe eğitimi verildi. Habitat Derneği’nin, Visa Europe Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte yürüttüğü proje, 2018 yılında da devam edecek. Projenin yeni dönemine ilişkin planlamaları yapmak ve yüzbinlerce kişinin daha hayatına dokunmak üzere 81 ilden 150’den fazla proje gönüllüsü ve proje ortakları, 15 Aralık Cuma günü İstanbul’da bir araya gelecek.

Türkiye’de gençlerin, genç girişimcilerin ve çiftçilerin finansal bilinç ile okuryazarlığını artırmak, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek vermek amacıyla 2009 yılında hayata geçirilen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, bugün 500 bine yakın kişiye ulaştı. Habitat Derneği’nin, Visa Europe Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte yürüttüğü proje, 2018 yılında da yüzbinlerce gencin hayatına dokunmaya devam edecek.

Projenin yeni döneminde yapılacakları konuşmak üzere Türkiye’nin 81 ilinden 150’den fazla gönüllü, proje sorumluları ve ortakları 15 Aralık Cuma günü bir araya gelecek.

Parayı Yönetebilen Her Birey Ülke Ekonomisine Artı Değer

Projenin başlangıcından bu yana aslında milyonlarca kişinin hayatlarını değiştirdiklerini belirten Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, “Paramı Yönetebiliyorum projesini 8 yıldır yürütüyoruz. 500 bine yakın kişiye yüz yüze eğitimler verdik. Online eğitimler yüz binlerce kişiye ulaştık. Ancak her ailede bir kişinin bu eğitimi alması, dolaylı yoldan milyonlarca kişinin hayatına dokunmak anlamına geliyor. Bugün 81 ildeki gönüllülerimiz, yerel yönetimler, üniversiteler, liseler ve yerel sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile projenin kapsamını çiftçileri ve girişimcileri de dahil edecek şekilde genişlettik. Unutmamalıyız ki parasını yönetmeyi öğrenen her bir birey, ülkenin ekonomik büyümesine artı değer katacaktır. Bu nedenle 2018 yılında da yeni çalışmalar ile projeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.