Sanayi üretiminden Ekim ayında sürpriz

İstatistik
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 art...
EMOJİLE

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,1 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, ekimde bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,8 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında, bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 4,2 ile dayanıklı tüketim malı imalatı, en yüksek düşüş ise yüzde 2,7 ile dayanıksız tüketim malı imalatında görüldü.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi arttı 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artış kaydetti. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ekimde yıllık bazda, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,5 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,1 arttı.