Kim Daha Çok Para Harcıyor?

İstatistik
‘Maliye Bakanı’ kadın olan aileler parayı daha az harcayarak hem tasarruf ediyor hem evi daha iyi yönetiyor. Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’nın araştırmasına göre ka...
EMOJİLE

‘Maliye Bakanı’ kadın olan aileler parayı daha az harcayarak hem tasarruf ediyor hem evi daha iyi yönetiyor. Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’nın araştırmasına göre kadınlar erkeğe nazaran evi daha iyi yönetiyor ve parayı daha rasyonel harcıyor. Prof. Dr. Kısa, “Ailede eğer erkek yoksa gelir daha az oluyor. Ancak verilere bakıldığında bir ailede kadınlar erkeğe göre evi daha iyi yönetiyor. Reisinin kadın olduğu hanede para daha rasyonel kullanılıyor, daha akıllı harcama yapılıyor. Bu da erkeğin evi yönetemediği anlamına geliyor” dedi.

AKILLI HARCIYOR

Yoksul hanelerin bir ayda yaptıkları ortalama harcama 334 lira72kuruş ikenkişi başına düşen ortalama harcama ise 134 lira 99 kuruş olarak saptandı. Farklı cinsiyette olan ev reislerinin yaptığı maksimum harcamalar şöyle sıralandı:

ERKEĞİN ELİ AÇIK!

Kadınlar, gıda ve içeceğe 130, erkekler 210, sigaraya kadınlar 60, erkekler 105, kibrit, mum, sabun, tıraş bıçağı, süpürgeye kadınlar 40, erkekler 70, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlara kadınlar 230, erkekler 250, sağlık harcamalarına kadınlar 592, erkekler 697, ulaşıma kadınlar 100, erkekler 150, haberleşmeye kadınlar 40, erkekler 100 ve eğitime kadınlar 30, erkekler 500 lira harcıyor.
 

haber 365