FORBES, En Çok Kazanan Ceo’ları Açıkladı

İstatistik
Forbes listesinde Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, 14.4 milyon dolar ile 110. sırada             Western Union CEO’su Hikmet Ersek 3.5 milyon dolar ile 385.inci ...
EMOJİLE

Forbes listesinde Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, 14.4 milyon dolar ile 110. sırada

 

 

 

 

 

 

Western Union CEO’su Hikmet Ersek 3.5 milyon dolar ile 385.inci sırada yer aldı.

 

 

 

 

 

Sunnyvale, Kaliforniya merkezli Maxim Integrated Prods şirketinde CEO olarak görev yapan Tunç Doluca, yıllık toplam 4.12 milyon dolarlık kazancı ile Forbes listesine 363’ncü sıradan girdi.


 
 

 

 

 

 

New York merkezli www.turkavenue.com global iş portalının haberine göre, listede en büyük sürpirizi 55 yaşındaki Türk CEO Tunç Doluca yaptı. Fortune 500 şirketlerinden Coca Cola ve Western Union Türk CEO’larından pek çok kişi haberdardı ancak üçüncü Türk, farklı bir endüstriden çıktı.
 
Sunnyvale, Kaliforniya merkezli Maxim Integrated Prods şirketinde Başkan ve CEO olarak görev yapan Tunç Doluca, yıllık toplam 4.12 milyon dolarlık kazancı ile Forbes listesine 363’ncü sıradan girdi. 2011 yılında 2.5 milyar dolar ciro yapan, 9 bin 300 çalışana sahip, dünyanın 24 farklı ülkesinde satış ofisi ve 40 teknoloji tasarım merkezi bulunan Maxim Integrated Prods, analog ve yarı-iletken entergre devreler üretiyor.
 
-TUNÇ DOLUCA KİMDİR-
1984 yılında Maxim şirketine teknik eleman olarak katılan Doluca, 1993’te Araştırma Geliştirme birimi Başkan Yardımcılığı’na, 1994’te taşınabilir power-management ürünlerinin sorumluluğuna getirildi. 2000’li yıllarında başında şirkette 7 farklı birim Doluca’ya bağlandı. 2005’te Grup Başkanı ve 2007 yılında Başkan ve CEO’luğa yükselen Doluca, şirkette aynı zamanda binde 38 oranında hisseye de sahip.
 
 
Tunç Doluca, yıllık toplam 4.12 milyon dolarlık kazancı ile Forbes listesinde 363’ncü sırada
Maxim’de çalıştığı süre zarfında kişisel olarak 40 ürün tasarlayan ve 11 ayrı patenti bulunan Doluca, kariyerinde daha sonraki yıllarda önemli bir yere gelmesine imkan tanıyan yüksek hız data dönüştürücüsü patentine sahip. Doluca, endüstride çığır açan ve ilk yüksek entegrasyon özelliğine sahip dizüstü bilgisayar güç sağlayıcısı IC (the MAX786) tasarımını da yapan isim olarak biliniyor.
 
Maxim şirketinin yeni gelirler elde etmesine imkan tanıyan projelerin liderliğini yapan Doluca, kullanıcıya yönelik ürün ve iş geliştirme konularında da aktif olarak rol alıyor. Şirket yönetimini devraldıktan sonra stratejik altı şirket satın alma işlemi gerçekleştiren Doluca, Ankara doğumlu. Iowa State Üniversitesi’nde elektronik mühendisliği lisansı bulunan Doluca, Kaliforniya Üniversitesi’nden de master derecesine sahip.
 
Maxim ve Doluca, sektörel yayın EE Times tarafından düzenlenen ACE olarak bilinen sektörün en prestijli ödüllerine, 2011 yılında "Yılın Şirketi" ve "Yılın Yöneticisi" kategorilerinde aday gösterildi. Stack International, The European Smart Metering Awards, En-Genius Network, EDN gibi sektör kurumları tarafından pek çok kez yılın ürünü ödülü ile ödüllendirildi.