Dolar kuru için kritik uyarı: “Seçimler bittikten sonra…”

İstatistik
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, ekonomi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Alkin, geçen ay itibarıyla 236 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade ederek “...
EMOJİLE

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, ekonomi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Alkin, geçen ay itibarıyla 236 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade ederek “Nisan ve Mayıs ayları dolar kurunu yönetmek için çok kritik iki ay.” dedi.

“Açık ve net söylüyorum seçimler bittikten sonra bu iki ayı kurda yeni bir hareketlenmeye sebep olmayacak bir dirayetle yönetirsek” diyen Alkin, “Haziran’dan itibaren bu ülke nefes almaya başlar.” açıklamasında bulundu.

Alkin, 236 ülkeye ihracat gerçekleştiren 83 bin ihracatçının tebrik edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“236 ülkeye dokunulmasına rağmen Türkiye’nin ihracatının hala yüzde 52’si AB ülkelerine. Nisan ve Mayıs kuru yönetmek için çok kritik iki ay. Açık ve net söylüyorum bu iki ayı kurda yeni bir hareketlenmeye sebep olmayacak bir dirayetle yönetirsek, Haziran’dan itibaren bu ülke nefes almaya başlar. Seçimler bittikten sonra Nisan ve Mayıs Türkiye’deki döviz kurlarında yeni bir dalgalanmanın yaşanmamasına azami emek vermemiz gereken iki ay.”

 

 

Kaynak: Milli Gazete