Altın bu fiyata çıkarsa şaşırmayın!

İstatistik
Kuyumcular, gramı 97 liradan satılan altının uzun vadede yatırım aracı olarak görülmesini istiyor. Altın uzmanı ve Osmanlı Sarraf Sahibi Mustafa Yüregilli, son 6 ay içinde altın fiyatlarındaki artışın...
EMOJİLE

Kuyumcular, gramı 97 liradan satılan altının uzun vadede yatırım aracı olarak görülmesini istiyor.
Altın uzmanı ve Osmanlı Sarraf Sahibi Mustafa Yüregilli, son 6 ay içinde altın fiyatlarındaki artışın durduğunu, ancak son bir ay içinde fiyatlarda rekor seviyelere varan artışın yaşandığını söyledi. 6 ay öncesine küçük altının fiyatının 155 liradan satıldığını, bu rakamın ise 162 liraya çıktığını ifade eden Yüregilli, altının gramının 90 liradan aşağıya inmediğine dikkat çekti.

Yüregilli, altın fiyatlarının artışını dünyadaki ekonomik kriz ve siyasi karışıklıklar nedeniyle yeniden yükselme eğilimine girdiğini ifade ederek, “Altın en son 108 lirayı görmüştü. Şu anda inanılmaz bir artış var. Gramı 90 liradan düşmeyen altının gramı şu anda 97 lirayı gördü. Tahminimiz bundan sonra altının gramı 108 lirayı görebilir. Bu yönde bir beklentimiz var.” diye konuştu.
Her zaman vatandaşa altına uzun vadede yatırım yapmaları konusunda tavsiyede bulunduklarını kaydeden Yüregilli, “Altına kısa vade değil, uzun vadede yatırım yapan kazanacaktır. Altın alan vatandaşlara uzun vadede yatırım yapmaları konusunda uyarıyoruz.” dedi.

haber7.com