Yunanistan’da Halk Krize İsyan Etti

Finans
Siyasi partiler yaptıkları açıklamalarında, mali krizle mücadelede başarısızlıkla suçladıkları hükümetin, sürekli tekrarladığı "iflas ve drahmi’ye yeniden dönüş" açıklamalarıyla Yunan ...
EMOJİLE

Siyasi partiler yaptıkları açıklamalarında, mali krizle mücadelede başarısızlıkla suçladıkları hükümetin, sürekli tekrarladığı "iflas ve drahmi’ye yeniden dönüş" açıklamalarıyla Yunan halkını daha çok korkutmaya çalıştığını öne sürerek, taşınmaz mal varlıklarına getirilen yeni vergilerin, vatandaşları evlerini yeniden satın almaya mecbur ettiğini iddia ettiler.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), vatandaşları, yeni getirilen vergileri ödememeye çağırırken, Yunanistan taşınmaz mal varlığı sahipleri derneği başkanı Stratos Papadias da hükümetin mal varlıklarına getirdiği ek vergilerle mal sahiplerini "en sefil biçimde" cezalandırdığını kaydetti.

GREVLER SÜRÜYOR

Bu arada, hükümetin ekonomi politikasına itiraz eden birçok sektörde protesto eylemleri sürerken, reformlar çerçevesinde "mesleklerinin serbestleştirilmesini" protesto eden taksiciler bugünden itibaren 48 saatlik yeni bir grev kararı aldı.

Yunan basınında çıkan haberlerde, gümrük memurlarının bugün başlayan 48 saatlik grevin yanı sıra işten çıkarmaları protesto eden temizlik işçileriyle toplu ulaşım sektörü çalışanlarının da günün belirli saatlerinde iş durdurma eylemi yaptığı belirtildi.

Ülkenin dört bir yanında düzenlenen protesto eylemlerinin yaşamı zorlaştırdığı kaydedilen haberlerde, ekonomik kriz nedeniyle okullardaki olumsuz durumu protesto eden öğretim üyelerinin de 22 Eylül’de 24 saatlik grev yapma kararı aldığı, gelecek günlerde birçok sektör çalışanının da toplu grev kararı almak için toplantılar yapacağı ifade edildi.

AA