Uludağ Davos Olma Yolunda!

Finans
Uludağ’da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katılımıyla "Bursa Uludağ Ekonomi Zirvesi" gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en önemli işadamlarının yanı sıra yurt dışından d...
EMOJİLE

Uludağ’da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katılımıyla "Bursa Uludağ Ekonomi Zirvesi" gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en önemli işadamlarının yanı sıra yurt dışından da katılımcıların yerel alacağı zirve iki gün sürecek.

Düzenlediği basın toplantısında zirve hakkında bilgi veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, zirveye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılacağını söyledi. Ali Babacan’ın bir gün önceden geleceğini ve toplantının ardından öğle saatlerinde Bursa’dan ayrılacağını vurguladı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş’in açılış konuşması yapacağı zirvede Türkiye ekonomisinin tüm detayları ile konuşulacağını vurguladı.

Toplantının Bursa ve Uludağ açısından çok önemli olduğuna işaret eden Harput, toplantı vesilesi ile önemli isimlerin burada yer alacağını kaydetti. Uludağ’ın Davos olabilmesi için bu toplantının hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Harput, şöyle konuştu:

"Davos’u Davos yapan, Davos’un en güzel kayak merkezi olması değil, Davos’u Davos yapan dünyanın en önemli ekonomi ve siyasi liderlerinin bir araya gelerek yaptığı görüşmeler Davos’u dünyanın gündemine oturttu. Yoksa Davos’tan çok daha güzel kayak merkezleri var. Ekonomi zirvesinin Bursa’nın ve Uludağ’ın tanıtımında çok etkili olacaktır."

Uludağ’da bir çok esiklik bulunduğunu, bunların başında da 500- bin kişilik salonların olmayışının geldiğini ifade eden Harput, oturumların birkaç otelde yapılacağını aktardı. Harput, toplantıda görülen eksikliklerin giderilerek, Uludağ’ın uluslararası toplantıların yapılabildiği bir merkez haline getirileceğini dile getirdi.

PATRONLAR ZİRVEYE KATILACAK

İlk gün gerçekleştirilecek oturumda "İş Liderleri, Türkiye 23 Hedef İlk 10 Ülke" konusu ele alınacak. Oturumda Mehmet Yılmaz’ın yöneteceği oturumda Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı yer alacak.

"Üretim Cephesi’nde Neler Oluyor" başlıklı ikinci oturumda ise Sanko Holdign Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sabancı Holding Otomotiv Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Unilever Türkiye CEO’su İzzet Karaca, Yaşar Holding Başkanı İdil Yiğitbaşı, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Gümrük Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyıldız birer konuşma yapacak. Dünyaca Ünlü Strateji Profesörü Pankaj Ghemawat, "Dünyanın Yeni Düzeni" başlıklı konuşma yapacak.

Zirvenin ikinci gününde ise "Yüksek Büyüme Oranlarına Sahip Pazarlardaki Fırsatlar ve Türkiye" konulu toplantı düzenlenecek. Toplantıda, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, Arkas Holding’ten Lucien Arkas konuşmacı olarak yer alacak.

"CEO’ların Yeni Ajandası" başlıklı oturuma ise Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan, Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Akkök Şirketler Grubu CEO’su Mehmet Ali Berkman ve Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray katılacak.

Öğle yemeğinde Cumhurbaşkanı Danışmanı Durmuş Yılmaz’ın yapacağı "Türkiye Ekonomisi 2012" başlıklı sunumun ardından ise "Finans Merkezine Doğru" başlıklı oturum yapılacak. Birçok Banka genel müdürünün konuşmacı olarak yer aldığı oturumun ardından "Otomobilin Yarını" ve "Turizmde Yeni Dönem" başlıklı toplantılar gerçekleştirilecek.

Zaman