Türkiye İçin Çarpıcı Büyüme Tahmin

Finans
ABD’li yatırım bankası Merrill Lynch, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’dan gelişmekte olan toplam 12 ülke üzerine yaptığı değerlendirmede, önümüzdeki 10 yıllık dönemde en hızlı Türkiye&rsqu...
EMOJİLE

ABD’li yatırım bankası Merrill Lynch, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’dan gelişmekte olan toplam 12 ülke üzerine yaptığı değerlendirmede, önümüzdeki 10 yıllık dönemde en hızlı Türkiye’nin büyüyeceğini öngördü.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 12 ülke ile ilgili bir rapor hazırlayan Merrill Lynch, Türkiye’nin 2010-2019 yılları arasında en hızlı büyüyen ülke olacağı tahmininde bulundu. Yayınladığı son raporda Türkiye ekonomisine ilişkin pembe bir tablo çizen Merrill Lynch’e göre Türkiye önümüzdeki 10 yılda ortalama yüzde 4.5 büyüyecek. Türkiye ekonomisinin bu yılın 3’üncü çeyreğinde yüzde 0.5 ile tekrar büyümeye başlamasını düşünen banka, enflasyonun tekrar yükselmemesinin sağlanması durumunda ortalama büyümenin yüzde 5.5 ila yüzde 6 olabileceğini kaydetti. Türkiye’nin Büyüme potansiyelini artırmak için geniş kapsamlı yapısal reformları geçerkleştirmek zorunda olduğunu savunan yatırım bankası, "Hükümet IMF’siz ( ya da AB’siz orta vadeli stratejiyle reformları yapabilir. Ancak hükümet böyle bir stratejiyi ortaya koymakta geç kaldı" tespitinde bulundu.