Türk-Güney Kore Gümrük İdaresi toplantısı,Seul’de yapıldı…..

Finans
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı başkanlığındaki heyet ile KIM Naek-Hoe başkanlığındaki Güney Kore Gümrük İdaresi Heyeti arasında, Türkiye-Güney Kore Gümrük İdaresi Başkanları 5. ...
EMOJİLE

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı başkanlığındaki heyet ile KIM Naek-Hoe başkanlığındaki Güney Kore Gümrük İdaresi Heyeti arasında, Türkiye-Güney Kore Gümrük İdaresi Başkanları 5. Toplantısı, 11-12 Nisan 2016 tarihlerinde Seul’de gerçekleştirildi.Toplantıda, Türkiye ile Güney Kore gümrük idareleri arasındaki  karşılıklı işbirliği alanları değerlendirildi.

Ortak Gümrük Komitesi Mutabakat Zaptı imzalanması kabul edildi
Ülkemiz ile Güney Kore arasında 01 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında, ikili ticareti ve derin ekonomik bağları desteklemek amacıyla, iki gümrük idaresi arasında menşe konularında işbirliğini öngören bir çalışma grubunun kurulması ve bir sonraki toplantı vesilesiyle, taraflar arasında işbirliğini daha da geliştirebilmek ve gümrük idareleri arasındaki ilişkiyi  kurumsal bir zemine oturtmak amacıyla, “Ortak Gümrük Komitesi Mutabakat Zaptı” imzalanması hususlarında mutabık kalındı.
Pilot uygulamanın nasıl yürütüleceğine ilişkin tutanak
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre,toplantı sonunda, 2014’te İstanbul’da gerçekleştirilen Gümrük İdaresi Başkanları 4. Toplantısı vesilesiyle imzalanan “Türkiye-Güney Kore Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması Karşılıklı Tanıma Düzenlemesi’nin pilot uygulama aşamasının nasıl yürütüleceğine ilişkin temel hükümleri içeren ‘Açıklama Notları’ ile ‘Toplantı Tutanağı’ imzalandı.

Bu arada,Incheon Havaalanı’nda Güney Kore Gümrük İdaresi’nin uygulamalarının yerinde görülmesine yönelik bir saha inceleme çalışması gerçekleştirildi ve Incheon Gümrük Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Türk heyete havaalanında uygulanan yolcu işlemleri hakkında bilgi verildi.