TÜİK’ten kazanç bilgisi sorgulama hizmeti

Finans
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kazanç yapısı araştırması sonuçlarından üretilen “Kazanç Bilgisi Sorgulama” uygulamasını kullanıma sundu. TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, kazanç yap...
EMOJİLE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kazanç yapısı araştırması sonuçlarından üretilen “Kazanç Bilgisi Sorgulama” uygulamasını kullanıma sundu.

TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, kazanç yapısı araştırması sonuçlarından üretilen meslek ayrıntısında aylık/yıllık ortalama brüt ücret/kazanç talepleri için sorgulama yapılarak barkodlu resmi belge üretilmesine olanak sağlayan “Kazanç Bilgisi Sorgulama” uygulaması erişime açıldı.

Bu uygulama ile özellikle İş Mahkemelerinde görülen davalarda kullanılmak üzere TÜİK’ten yoğun olarak talep edilen mesleklere göre kazanç ve ücret bilgilerinin elektronik olarak çok kısa sürede ve herhangi bir yazışma sürecine gerek olmadan elde edilmesi mümkün olacak.

TÜİK’in internet ana sayfası üzerinden erişilen uygulamaya ayrıca “https://biruni.tuik.gov.tr/medas/kbs.zul” bağlantısından da erişim sağlanabilecek.