Ticari araçların zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat

Finans
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF), Hazine Müsteşarlığına yaptığı başvuru sonucunda ticari araçların zorunlu...
EMOJİLE

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF), Hazine Müsteşarlığına yaptığı başvuru sonucunda ticari araçların zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasına geçildiği bildirildi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yeni uygulamayı ortak açıklamayla duyurdu.

Hazine Müsteşarlığının zorunlu sigortada fiyat serbestliğini kaldırdığı belirtilen ortak açıklamada, “Bu karar şoför esnafımızın uzun zamandan beri beklediği bir karardı. Alınan karar ile şoför ve nakliyeci esnafımız hem nefes alacak hem de sigorta şirketlerinin keyfiyetinden kurtulacaklardır” ifadesine yer verildi.

Sigorta şirketlerinin zarar etmemesi için ortak çalışma yapacakları aktarılan açıklamada, fiyatlandırma sisteminde büyükşehirlerle diğer il ve ilçelerin ayrımına yer verilmemesinin bir eksiklik olduğu savunuldu.

Hazine Müsteşarlığından TESK’e gönderilen yazıda, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs ve taksiler için 28 Ekim 2015’ten itibaren düzenlenecek poliçelerde sigorta şirketleri tarafından belirlenecek azami brüt prim tutarlarının, Hazine tarafından belirlenen tutarları geçemeyeceğinin bildirildiğine yer verilen açıklamada, yapılan düzenleme ile kamyonda azami brüt primin 6 bin lira, kamyonette 2 bin lira, minibüste 3 bin 300 lira, sürücü dahil 18-30 koltuklu otobüste 5 bin 700 lira, sürücü dahil 31 ve üstü koltuklu otobüste 17 bin 700 lira, takside 5 bin 400 lira olarak belirlendiği kaydedildi. Açıklamada, bu tavan fiyatlara vergi, komisyon gibi giderlerin dahil olduğu, kazası olmayan araçlar için daha düşük fiyatlandırma yapılabileceğine işaret edildi.