TEOG birincisi Sidem’e TÜRGEV’den eğitim bursu

Finans
Ailesiyle birlikte İstanbul’da ağırlanan Sidem’e TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın tarafından bir de tablet bilgisayar hediye edildi. Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Hakk...
EMOJİLE

Ailesiyle birlikte İstanbul’da ağırlanan Sidem’e TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın tarafından bir de tablet bilgisayar hediye edildi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK’nın iki kez ateşe verdiği okulda, önüne çıkan zorluklara rağmen eğitimini sürdüren ve TEOG ilk dönem sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayan Sidem Gül’e lise eğitimi boyunca eğitim bursu verecek. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın, İstanbul’a davet edilen Gül ile ailesini TÜRGEV’in Eyüp’teki Genel Merkez binasında ağırladı.

Akalın, çok kıymetli bir misafiri ağırladıklarını belirterek, Gül’ün içinde bulunduğu zorluklara rağmen öğretmenleri ve ailesinin desteğiyle TEOG’da önemli bir başarı gösterdiğini söyledi. TÜRGEV’in, Gül’ün lise eğitimi sırasında yanında olacağını dile getiren Akalın, “Sidem, TÜRGEV olarak bizim de evladımız. O ve onun gibi başarılı olan kızlarımızı desteklemek için var olan bir vakıfız. Kız öğrencilerimizin eğitim hayatında desteklenmesi, bizim için çok önemli. Sidem’e eğitim hayatı sırasında destek olmak isteğimizi ailesine ifade ettik. Onlar da Sidem’in lise öğrenciliği sırasında burs desteğimizi kabul etti ve İstanbul’da eğitim hayatına devam etmesini çok arzu ettiklerini’ söylediler. Sidem’in başarını sadece kendi okulunda değil, bölgesinde ve tüm Türkiye’de başarılı örneklerin çıkmasına vesile olur” diye konuştu. Akalın, Sidem’e bir de tablet bilgisayar hediye etti.

Ailesi çok mutlu

Sidem Gül de sınava girdiğinde böyle bir başarıyı elde edeceğinden emin olmadığını söyledi. Ailesine ve öğretmenlerine teşekkür eden Gül, “Arkadaşlarım da bayağı destek oldu. Başarımın sırrı, azim ve kararlılıktır. Herkesin karşısına engeller çıkar, bunlar aşılamayacak şeyler değil. Engellere karşı mücadele etmek, başarı kapısını açan en büyük anahtardır” dedi. Baba Nazım Gül ise kızının başarısından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, TEOG’a hazırlanmanın yanı sıra kızının evdeki işlerinde hasta annesine yardımcı olduğunu, kendisinin de kızına sınavda başarı göstermesi için sürekli moral verdiğini belirtti. Kızının daha güvenli bir yerde eğitimini sürdürmesini isteyen anne Narin Gül de devlet yetkilerinden de yardım talep etti.