S&P: Türkiye’den özür dilemedik

Finans
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P), Türkiye’nin not görünümünü düşürmesi sonrasında tartışmalar devam ediyor. Son açıklama S&P’den geldi. S&am...
EMOJİLE

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P), Türkiye’nin not görünümünü düşürmesi sonrasında tartışmalar devam ediyor. Son açıklama S&P’den geldi.

S&P’nin Türkiye Bölge Müdürü Zeynep Holmes, kurumun Türkiye’nin kredi notu görünümüne ilişkin yaptığı değişiklik sonrası hata yaptığı ve özür dilediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

S&P’nin 1 Mayıs tarihinde Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitiften durağana çevirmesinin ardından hükümet cephesinden sert tepki gelirken, medyaya da S&P’nin konuyla ilgili hata yaptığı ve özür dilediğine ilişkin haberler yansımıştı.

S&P Türkiye Bölge Müdürü Holmes yaptığı yazılı açıklamada, "Öncelikle analistlerin tecrübesizliğinin kabul edilip özür dilendiğine dair Standard & Poor’s yönetimine atfedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Açıklama şöyle devam etti: "Standard & Poor’s bu açıklamaları ve 1 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanan Türkiye Kredi Notu Görünümü Değişikliği’ne ilişkin raporda kullanılan verilerin doğruluğunu sorgulayan açıklamaları kesinlikle reddetmektedir. Raporun hazırlanmasında hata yapılmamıştır ve rapor o gün geçerli güncel verilere dayanarak hazırlanmıştır.

Türkiye’de veya Türkiye dışında görev yapan hiçbir Standard & Poor’s yöneticisi ve çalışanı özür dilememiştir. Raporun hazırlanmasından açıklanmasına kadar geçen süreçte Standard & Poor’s tüm süreçleri usullere uygun olarak yürütmüştür ve bütün yükümlülüklerini yerine getirmiştir.

Bu yükümlülükler çerçevesinde rapor yayımlanmadan 12 saat önce ilgili yetkililere gönderilmiş ve yine ilgili yetkililere verilerin ve diğer detayların doğruluğunun kontrol edilebilmesi için raporu inceleyebilme imkânı tanınmıştır."

Ntvmsnbc