Oyun Piyasasında Rekabet Kızıştı

Finans
Sony‘nin eğlence platformu Playstation, 2010 yılında 13 milyon PS3 satmayı planladığını E3 Oyun ve Eğlence Teknolojileri Fuarı’nda açıkladı. Playstation gerçek kişi ve gerçek mekanlarla oy...
EMOJİLE

Sony‘nin eğlence platformu Playstation, 2010 yılında 13 milyon PS3 satmayı planladığını E3 Oyun ve Eğlence Teknolojileri Fuarı’nda açıkladı. Playstation gerçek kişi ve gerçek mekanlarla oynanların yanısıra internetten indirilen, Hollywood filmlerini kıskandıracak görsel zenginliğe sahip oyunlarla büyümeyi planlıyor. 35 tane oyun öncelikle Playstation 3 için piyasaya sürülüyor. Oyunların grafikleri kadar ciroları da Hollywood filmlerini geride bırakıyor.

256 ASKER OYUNDA
Oyun dünyasında grafik kalitesi arttıkça, detaylar ve maliyet artıyor. 1996 yılında 40 bin dolara mal olan bir oyunun maliyeti bugün 7 -8 milyon doları buluyor. Oyunlardaki yapay zeka kullanımı insan zekasından geride kalıyordu. Online ortamda insanlar biribirinin rakibi olunca oyunların kalitesinin arttığını gören oyun şirketleri internet üzerinden oynanan oyunlara ağırlık vermeye başladı. Bir tür askerlik oyunu olan MAG, 256 kişinin aynı anda internet üzerinden oynadığı online oyun.

FİLM KARESİNDEN HIZLI OTOMOBİLLER
Yeni Gran Turismo (GT) saniyede 24 kare gösteren sinema filmini geride bırakarak saniyede 60 kare gösteriyor. Oyunda 800 otomobil ve 35 pist var. GT tekli ve çoklu oyun modlarına sahip. Tren yolculuğunda 4 arkadaş internete bağlanmadan kablosuz ağ üzerinden sürüş simülasyonu oyununu oynayabilecek. Geçen yıl toplam 52 milyon adet GT oyunu satıldı.

YERLİ KARDEŞLER CRYSİS 2 İLE SINIRI ZORLUYOR
Almanya’da yaşayan Türk asıllı Yerli kardeşler bilgisayar gücü ölçüm aracı haline gelmiş FCrysis‘in ikincisini geliştirmeye başladı. Üçleme olması planlanan serinin ikincisi Crysis 2, bilgisayar sınırlarını aşıp PlayStation 3 ve Xbox 360 için de çıkacak. Crytek yöneticisi Cevat Yerli, oyunun, konsollar için geliştirdikleri, ayrıca CryENGINE 3 kullanan ilk oyunları olduğunu belirtti.

NİNTENDO BOKS MAÇINA HAZIRLIYOR
Hareket algılayıcıya sahip oyunlarla çıkış yakalayan Nintendo Wii, yeni boks oyunu haçırladı. Hareket algılayıcısı temel alınarak hazırlanan Nintendo Punch Out! ile rakibinizin zayıf noktasını hareketlerinden ve mimiklerinden öğrenerek onu yere serebilirsiniz.

PSP GO, SONY’NİN YENİ MOBİL EĞLENCE KUTUSU
Sony yüzde 43 küçülttüğü Playstation Portable cihazını inceltip yeni yetenekler katarak PSP go adıyla piyasaya sürecek. PSP Go kablosuz Bluetooth bağlantısına ve 16 GB dahili belleğe sahip. Yeni PSP go vergiler hariç 249 Euro üzerinden bu yıl Kasım ayında Avrupa’da ve ABD’de satışa sunulacak. Yeni PSP Go internet oyunlarının ana dağıtım noktası olacak.

ESKİLERE NUR YAĞIYOR
1990 yılında çıkan ve komedimacera türünün en başarılı örneklerinden olan The Secret of Monkey Island yeniden yapılıyor. Telltale Games ile ortaklaşa olarak "The Secret of Monkey Island Special Edition" adı verilecek oyunun yapımına başlandığını açıklayan LucasArts, oyunun eskiden olduğu gibi iki boyutlu grafiklerle hazırlanacağını da belirtti.