Otomobil Fiyatına Tekne!..

Finans
Hükümetin tekne ve yatlarda gerçekleştirdiği vergi muafiyetini değerlendiren NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, "Vergi indirimleri sonrasında, orta sınıf bir otomobil fiyatına, 50-60 b...
EMOJİLE

Hükümetin tekne ve yatlarda gerçekleştirdiği vergi muafiyetini değerlendiren NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, "Vergi indirimleri sonrasında, orta sınıf bir otomobil fiyatına, 50-60 bin TL fiyat aralığında; 4 kişilik bir ailenin hafta sonu tatillerini geçirebileceği, kamaralı, tuvaletli, mutfaklı bir tekne almak mümkün" dedi.

30 Kasım’a kadar olan dönemde, tekne ve yatlarda Katma Değer Vergisini yüzde 18’den yüzde 1’e indiren, Özel Tüketim Vergisini yüzde 8’den sıfıra çeken hükümet uygulamasının, Türkiye yat ve tekne pazarına olumlu etkilerinin olması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, yat ve tekne fiyatlarının yeni vergi uygulamaları ile cazip hale geldiğini dile getirdi. Haziran ayında çıkan yasa ile deniz taşıtlarında Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nin kaldırılarak, daha düşük yük getiren ruhsatname harcı uygulamasına geçildiğini hatırlatan Tığlıoğlu, "MTV‘nin kaldırılmasının yanı sıra, 30 Kasım’a kadar geçerli olacak KDV ve ÖTV indirimleri fiyatları çok cazip hale getiriyor. Artık orta sınıf bir otomobil fiyatına, 50-60 bin TL fiyat aralığında; 4 kişilik bir ailenin hafta sonu tatillerini geçirebileceği, kamaralı, tuvaletli, mutfaklı bir tekne almak mümkün. Böylece ‘deniz pahalıdır’ algısı da tarihe karışacak" dedi.