Ortalığı Dağıttık Şimdi Eğlenelim!

Finans
IMF ve Dünya Bankası Zirvesi‘ne ev sahipliği yapan İstanbul, 6 ve 7. günlerde şiddetli protestolara sahne oldu. Taksim ve civarında gelişen eylemlerde birçok işyeri ve banka eylemcilerin hışmına...
EMOJİLE

IMF ve Dünya Bankası Zirvesi‘ne ev sahipliği yapan İstanbul, 6 ve 7. günlerde şiddetli protestolara sahne oldu.

Taksim ve civarında gelişen eylemlerde birçok işyeri ve banka eylemcilerin hışmına uğradı. Eylemlerin ardından bir grup bu başarılarını kutlamak için Taksim Metrosu önünde toplandı.

Kendilerine "Diren İstanbul Yönetilemezler Komitesi" adını veren grup, söyledikleri şarkılar eşliğinde dans ederek eylemlerdeki başarılarını kutladı. Gruptaki yabancı eylemciler de bu şarkılara dansla eşlik etti.

Yapılan eylemlerin organizatörlerinden Caner Kızıltuğ, "Bizim eylemlerimiz sadece burada toplantı yapan IMF ve Dünya Bankası için değildi, tüm küresel kapitalist şirketlere karşı yapılmış eylemlerdi. Bu eylemler zaman zaman şiddetlense de cesur olanların duruşuydu. Bizim yaptığımız eylem de IMF ve kapitalizme yönelik eylemlerin bir parçası" dedi.

Açıklamasının devamında Kızıltuğ, "Dikkat ettiniz mi sadece kapitalizmin simgesi olan markalara, bankalara zarar verildi, direk esnafa saldırma söz konusu değildi" diyerek Taksim ve çevresini savaş alanına çeviren eylemcileri savundu.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemin ardından grup olaysız dağıldı.