Öğrenci evine 71 bin TL’lik elektrik faturası

Finans
İstanbul Fatih’te bir öğrenci evine 71 bin lira elektrik faturası kesildi. Binada faturalarını bulamadığı için internet üzerinden 71 bin lirayı öğrenen iki arkadaş şaşkına döndü. Sabah’ın ...
EMOJİLE

İstanbul Fatih’te bir öğrenci evine 71 bin lira elektrik faturası kesildi. Binada faturalarını bulamadığı için internet üzerinden 71 bin lirayı öğrenen iki arkadaş şaşkına döndü. Sabah’ın haberine göre faturayı görünce gözlerine inanamadığını söyleyen öğrenciler, “Bütün Unkapanı’nın faturasını galiba bizim daireye kesmişler. Telefonla arayarak itiraz ettik. Psikolojimiz bozuldu” dedi. 

‘BÖBREĞİMİ SATMAM LAZIM’ 

Fatura şoku, Fatih Unkapanı’ndaki bir öğrenci evinde yaşandı. Medipol Üniversitesi’nde öğrenim gören Eren Avcıl (23) ve Muhammet Sadıç (23), iki ay önce aynı apartmanda bir üst kattaki daireye taşındı. İki ay süreyle 80 lira tutarında elektrik faturası ödeyen iki öğrenciye, şubat ayında elektrik faturası gelmedi. Fatura gelmediği için internet bankacılığından faturayı öğrenmek için tesisat numarasını giren Eren Avcıl, 71 bin 631 liralık elektrik faturasını görünce gözlerine inanamadı. Faturadaki rakamı okumak için oldukça zorlandığını ifade eden Avcı, “Bir an gözlerime inanamadım. Sayıları onluk ve birlik olarak tekrar tekrar saydım. Faturanın dile kolay 71 bin lira olduğunu görünce psikolojim bozuldu. Bütün Unkapanı’nın elektrik faturasını galiba bizim daireye kesmişler. Babamı arayıp haber veremedim. Anneme söyledim. Annem hemen itiraz etmemi söyledi. 186 numaralı telefonu arayarak itiraz ettim” dedi. İki ev arkadaşı olarak faturaları ortak ödediğini söyleyen Eren Avcıl, “Bu ay elektrik faturası adam başı 35 bin 800’er lira düşüyor. Elektrik saatine inerek baktım ama anlamadığım için bir tahminde bulunamıyorum. Ancak saatin arızalı olması gerekiyor. İki arkadaş evde nasıl 71 bin liralık elektrik kullanabiliriz. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bu faturayı ödemek zorunda kalsak muhtemelen internet üzerinden böbreğimi satışa çıkartmam gerekiyor. Bir an önce yetkililerin gelip bu hatayı düzelterek yeni bir elektrik faturası düzenlemesini bekliyoruz” diye konuştu.