Nasreddin Hocalı Eylem

Finans
Tüketiciler Birliği, benzin fiyatları nedeniyle EPDK ile akaryakıtçıların görüşmesi öncesi eylem yapacak. Eylemde, temsili Nasreddin Hoca, petrol variline benzin mayası çalacak… Akaryakıt fiyatl...
EMOJİLE

Tüketiciler Birliği, benzin fiyatları nedeniyle EPDK ile akaryakıtçıların görüşmesi öncesi eylem yapacak. Eylemde, temsili Nasreddin Hoca, petrol variline benzin mayası çalacak…

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tartışma büyük bir hızla devam ediyor. Bilindiği gibi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yarın akaryakıt sektörünün temsilcileri ile bu konuyu görüşecek. Tüketici örgütleri de bu görüşme öncesi çeşitli eylemler konunun önemini bir kez daha ortaya koyacak.

EN PAHALI ÜLKE
Bu kapsamda, Tüketiciler Birliği’nden alınan bilgiye göre birlik yetkilileri ve benzin zamlarına tepki gösteren vatandaşlardan oluşan bir grup, bugün EPDK önünde eylem yapacak. Özellikle, EPDK’nın akaryakıt firmalarına verdiği sürenin dolacağı 20 Haziran’dan bir gün önce düzenlenecek eylemde, temsili Nasreddin Hoca da hazır bulunacak.

EPDK önünde, tepki amacıyla petrol variline benzin mayalayacak Nasreddin Hoca, bazı bilinen fıkraları da canlandıracak. Birlik yetkilileri, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan ülkelerin başında gelen Türkiye’de artık, belli bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladılar.

AKARYAKITÇI SON VİRAJDA
EPDK’nın, akaryakıt dağıtıcı lisansı sahiplerinin fiyat uygulamalarının 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununa uygun hale getirmesi için verdiği süre yarın doluyor. EPDK ve şirketler bu amaçla yarın görüşecek. Bilindiği gibi piyasa koşullarına aykırı fiyat hareketlerde bulunan şirketler hakkında EPDK soruşturma açabilecek. Kurul, ilk toplantısında da şirketlerın fiyat değişikliklerini inceleyecek. Bundan sonraki aşamada ise tavan fiyat uygulanıp uygulanmayacağına karar verecek. Daha önce EPDK’nın isteği üzerine Rekabet Kurumu da bir rapor hazırlamış ve akaryakıtçıları uyarmıştı.