Moda Dünyası Krizde!

Finans
Küresel kriz nedeniyle azalan talep lüks markaları iflasa sürüklüyor. Moda evleri dizayn, aksesuar, hazır giyimde düşen talebi canlandırmanın yollarını arıyor. Tekstil endüstrisi  önde gelen isim...
EMOJİLE

Küresel kriz nedeniyle azalan talep lüks markaları iflasa sürüklüyor. Moda evleri dizayn, aksesuar, hazır giyimde düşen talebi canlandırmanın yollarını arıyor. Tekstil endüstrisi  önde gelen isimlerinden Sistema Moda yönetim Kurulu Başkanı Michele Tronconi İtalyan medyasını yaptığı açıklamada sektörün bütün dalları ile büyük tehdit altında olduğunu ve acil önlem alınması gerektiğini söyledi. Destek beklentilerini dile getiren sektör temsilcileri otomotiv ve konut sektörüne için hazırlana teşvik paketlerinden tekstil ve moda dünyası içinde yapılması gerektiğini savunuyorlar.

İtalya Hükümeti dünyası  sarsan dar boğazda 2 milyar euroluk (5.2 milyar dolar) bir teşvik paketi hazırladı. Dünyada haklı ününü Armani, Versace markaları ve ‘Made in Italy’  ibaresi ile perçinleyen İtalya moda sektörü işten çıkartmalar ile sarsılırken dünyadaki ağır rekabet koşulları da bir hayli sorun teşkil ediyor.

IT Holding sahibi ve kendi markasının sahibi Gianfranco Ferre, Versace ve Cavalli gibi büyük markalara yaptığı dağıtım bölümü için hükümetten yardım isteyerek şirketin bir bölümünün devletleştirilmesine de ön ayak oldu.

Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 5’lik düşüşle 63.0 milyar euroluk (79.58 milyar dolar) bir büyüklüğe sahip olan  moda sektörü harcamaları kesmenin yollarını arıyor. Milan’da Ocak ayında yapılan sonbahar kış koleksiyonu yüzde 20 daha az koleksiyon ile tüketici karşına çıktı.