Kung Fu’cular da Borsada!..

Finans
Uzakdoğu dövüş sanatı Kung Fu ile tanınan Shaolin Manastırı, China Travel adlı seyahat acentesiyle borsaya açılıyor. Şirket, Shaolin adını başkalarının kullanmasını engelleyecek. Uzakdoğu dövüş sanatı...
EMOJİLE

Uzakdoğu dövüş sanatı Kung Fu ile tanınan Shaolin Manastırı, China Travel adlı seyahat acentesiyle borsaya açılıyor. Şirket, Shaolin adını başkalarının kullanmasını engelleyecek.

Uzakdoğu dövüş sanatı Kung Fu ile tanınan efsanevi Shaolin Manastırı, Çin’de bir seyahat acentesiyle ortak şirket kurarak, borsaya kota olacak. Budist Şaolin Manastırı’nın, Çin’deki China Travel Service şirketiyle 146.4 milyon dolara kuracağı ortak şirketin hisseleri, Çin ya da Hong Kong Borsası’nda işlem görecek. Ortak şirket, hem Shaolin Manastırı adının ticari olarak başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçecek, hem de manastıra yapılacak turistik gezilerle diğer ticari ürünlerin marka hakkına sahip olacak. Çin’in Henan Eyaleti içinde yer alan Shaolin Manastırı, 1990’lı yıllardan bu yana önemli bir değişim içinde bulunuyor. Manastırın ticari zihniyetli rahibi Shi Yongxin, Shaolin isminin başka ticari kuruluşlarca kullanılmasına karşı çıkıyor. Analistler, bunun Çin’deki ticari dönüşümün de önemli bir göstergesi olduğunu vurguluyor.

1500 yıllık Shaolin Manastırı, Kung Fu’daki özgün stilleriyle tanınıyor ve buraya başvuran çocuk yaştaki budist rahip adayları da zorlu bir sınavın ardından seçilmeleri üzerine uzun bir eğitimden geçiyorlar. Bu tapınakta sıcak soğuk demeden her gün kaplan, leopar, turna, kartal, köpek, yılan, tavşan, ördek, kurbağa, akrep gibi hayvanlardan esinlenilen birçok Kung Fu stili gösteriliyor. Geçmişte Çin imparatorlarına özel muhafızlar yetiştiren tapınakta yapılan Kung Fu gösterileri, gösteriyi canlı olarak izleyen turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Shaolin tapınağında gösteri yapan genç rahipler, çok ciddi bir eğitimden geçerken, bu alanda yapılan uluslararası yarışmalara ise katılmıyor. Rahipler, tapınakta, dinî eğitimle birlikte dövüş sanatının yanı sıra, çağdaş bilimsel dersler de alıyor. 1500 yıl önce Çin yönetiminin vereceği cezalardan kaçmak ve kendi hayatlarını kurtarmak amacıyla birçok Kung Fu ustası Shaolin Tapınağı’nda, sadece ibadetle ilgilenen rahiplerin yanına sığındı.