Kripto Paraların Türkiye’deki Durumu Ne Olacak?

Finans
Güvenilir kripto para siteleri Türkiye ve dünya gündeminde daima ilgi odağıdır. Kripto para alım satımı yapan kişi sayısı fazla olduğundan doğru bilgiye ulaşmak adına bu siteler yakından takip edilir....
EMOJİLE

Güvenilir kripto para siteleri Türkiye ve dünya gündeminde daima ilgi odağıdır. Kripto para alım satımı yapan kişi sayısı fazla olduğundan doğru bilgiye ulaşmak adına bu siteler yakından takip edilir. Sitelerde Bitcoin ve kripto para haberleri, kripto rehberi, coin analizleri, blockchain, NFT ve ekonomi verilerine ulaşabilirsiniz. Her bir kategori anlık gelişmeleri içerecek şekilde düzenlenir. Bu sayede ülkemizde kripto paraların durumunun ne olacağı ile ilgili de fikir edinebilirsiniz. Elde edeceğiniz veriler işlemlerinize doğru şekilde yön vermenizi sağlayacaktır.

Türkiye’de kripto para gelişmeleri Merkez Bankası’nın kripto para ve varlıklarının ödemelerde kullanılmasını yasaklaması ile bir süre dalgalanmalar yaşadı. Bu kararla birlikte piyasalarda ciddi oranda gerileme görüldü. Alım satım işlemlerini doğrudan etkileyen bu olayla birlikte kripto paraların geleceği pek çok kişi tarafından merak konusu haline geldi.

Türkiye’de Kripto Para Piyasası

Ülkemizde yapılan araştırmalara göre kripto para listesi ve çeşitleri ile ilgili bilgi sahibi olan kişi sayısı oldukça azdır. Dijital varlık işlem platformlarınca açıklanan veriler Türkiye’de kripto para işlemi yapan kişilerin oranının yaklaşık %1 civarında olduğunu gösterdi. Bunların büyük bir bölümü lise ya da üniversite mezunu iken ücretli çalışan erkeklerin oranı daha yüksektir. Genellikle kullanım amaçlarına bakıldığında yüksek getiri beklentisi ve merak sebebiyle işlem yapıldığı görülür. Sıralama olarak incelendiğinde ise yatırım amaçlı kripto para işlemi yapanlar yaklaşık %58 iken bunu %57 oranla al sat işlemleri yapanlar ve %29 ile para transferi yapan yatırımcılar takip eder. En fazla kripto para işlemi yapan ülkeler sıralamasına baktığınızda ise ülkemiz bu listede 14. sırada yer alır.

Ülkemizde Kripto Para Piyasası Yasal mı?

Gün geçtikçe ülkemizde daha da bilinir hale gelen sanal paralar akıllara kripto para Türkiye’de yasal mı sorusunu getirir. Son araştırmalara bakıldığında ülkemizde Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili bir yasal düzenleme yoktur. Ayrıca hukuki manada bu coinler para olarak da kabul edilmez. Denetimi ve gözetiminin mümkün olması yapılan işlemleri daha karmaşık hale getirir. Yasa dışı amaçlarla kullanımın önüne geçilmesi adına kripto paralarla ilgili vergilendirme gündemdedir. Bakanlık tarafından açıklanan 3 yıllık yeni ekonomi programında bu vergilendirmeler yer almakta olup yapılacak kripto para işlemlerinden vergi kesintilerinin alınacağı ifade edildi. Bu gibi gelişmeleri takip etmek ve kripto para alım satımlarını en güvenli şekilde yapmak için Paranfil’i ziyaret edebilir, gündeme yakından eşlik edebilirsiniz.