Kripto Para Yatırımcılarının Takip Etmesi Gereken 10 Web Sitesi

Finans
Kripto para piyasası son derece hareketli ve bu yüzden yatırımcıların çok yakından takip ettiği bir piyasa olduğunu söyleyebiliriz. Bu rehber içeriğimizde sizler için kripto para haberlerini ve kripto...
EMOJİLE

Kripto para piyasası son derece hareketli ve bu yüzden yatırımcıların çok yakından takip ettiği bir piyasa olduğunu söyleyebiliriz. Bu rehber içeriğimizde sizler için kripto para haberlerini ve kripto paralara dair en önemli gelişmeleri takip edebileceğiniz 10 web sitesini derledik.

 

1- CoinMarketCap

Coinmarketcap, Mayıs 2013 yılında kurulan analiz firmalarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Coinmarketcap, yatırımcılara kripto paralar hakkında detaylı bilgileri, on-chain analizlerini ve farklı blockchain ağlarının oluşturduğu ekosistemlerdeki projeler hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Ayrıca, ekosistemler dışında merkezsiz finans (DeFi) ve alt kategorileri ile eşsiz token (NFT) projelerini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

1 Bitcoin (BTC) kaç TL, Bitcoin’in piyasa kapitalizasyonu ne kadar, Bitcoin’in ve Ethereum’un piyasa hakimiyeti… Hepsi ve daha fazlasını CoinMarketCap üzerinden takip edebilirsiniz.

İkinci olarak, Coinmarketcap’in alt hizmeti olan CMC markets ile birlikte vadeli piyasalarda işlem yapabilir, birçok farklı kripto para hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Son olarak Coinmarketcap, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve diğer kripto paralar hakkında kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli on chain analizleri sunarak yatırımcıların daha isabetli karar vermelerine yardımcı olur. Özellikle Binance’in olan analiz aracı, birçok yatırımcının güvendiği araçlardan birisi olarak bilinir.

 

2- Messari

Kripto para piyasasında veri toplayıcısı olarak bilinen Messari, birçok şirket ve yatırımcının verileri ve grafikleri detaylı bir şekilde takip edip analizleri gerçekleştirerek daha isabetli yatırım kararları vermeleri için yardımcı oluyor. Messarinin kullanımı, bilgisayarınızdaki Messari ekranı ile birlikte ilgilendiğiniz kripto para hakkındaki bilgileri ekranınıza getirebilirsiniz. Bunlar, fiyat, piyasa değeri, kripto para kategorisi ve işlem hacmi başta olmak üzere birçok farklı göstergeyi içerir. Ayrıca, Messari’nin diğer analiz araçlarından farkı, Messari hesabınızın kolaylıkla kendi tercihlerinize göre tasarlanabilmesidir. Eğer tek bir sektör üzerine analiz yapmak isterseniz, Messari sizin için o sektördeki kripto paraları listeleyecek.

Son olarak, Messari araçlarının çoğunun kullanımı ücretsizdir. Ama eğer tüm özelliklerini kullanmak isterseniz, aylık 25 dolara Messari Pro uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

3- Glassnode

Genellikle on-chain analizleri ile bilinen Glassnode platformu, yatırımcılar için detaylı incelemeler ve ölçümler sunar. Bunun sonucu olarak Glassnode, kullanıcılara ve kurumlara piyasa indikatörlerini detaylı bir şekilde sunuyor. Bu sayede yatırım kararlarınızı daha etkin bir şekilde verebilirsiniz.

Glassnode’un en büyük özelliği, çoğu analizi kullanıcılara ücretsiz bir şekilde sunmasıdır ve birçok şirketin Chainanalysis ile birlikte yatırım kararlarını vermelerine yardım etmeleridir. Ama Messari gibi araçların tüm özelliklerini kullanmak için Premium hesap açmanız gerekir.

 

4- CoinGecko

Genelde Coinmarketcap’in ismini çok sık duymuş olabilirsiniz ama CoinGecko’nun isminin çok duyulduğu söylenemez. Ama onun dışında kripto para haberlerindeki grafiklerin tamamı CoinGecko’dan alındığını söyleyebiliriz. Eğer sadece grafiklerin alındığını düşünürseniz yanılıyorsunuz çünkü CoinGecko, kripto para piyasasındaki en büyük veri toplayıcılarından birisidir. Bunun sonucu olarak, 450 farklı borsada neredeyse 8.000 coin’i kolaylıkla inceleyebilirsiniz.

İkinci olarak, coin’leri fiyat ve hacim açısından incelemenin yanında, platformun sunduğu derinlemesine analizleri ile birlikte piyasalarda nelerin döndüğünü kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ayrıca, isterseniz en güvenilir on-chain analizlerini sizler için sunar ve yatırım kararlarınızı isabetli bir şekilde vermenize yardımcı olur. Ama CoinGecko’nun diğer araçlardan farkı, kripto paraların toplulukları hakkında Facebook, Twitter, Reddit ve daha fazla sosyal medya platformunda analizlere yer vermesidir. Bu sayede kripto para topluluklarını detaylı bir şekilde analiz edebilirsiniz.

Son olarak, CoinGecko sizlere daha fazla analizi en isabetli bir şekilde sunar. Bu da, şirketlerin analizleri gerçekleştirmek için önemli kaynaklardan birisi olmasını sağladı.

 

5- CoinMarketCal

Kripto para piyasası son derece hareketli bir endüstri ve birçok farklı gelişmeye gebe olduğunu söyleyebiliriz. Bunun sonucu olarak, piyasalardaki gelişmelerin takibi çok zor olabilir. Bu yüzden de CoinMarketCal, birçok yatırımcı için bilinmeyen fırsatların bulunması için önemli bir araç olduğunu söyleyebiliriz.

CoinMarketCal’in diğer analiz araçlarından farkı, farklı kripto paralar hakkındaki etkinliklerin ne zaman olduklarının detaylı bir şekilde yayınlanmasıdır. Bu sistem kanıtlara dayalı topluluğun çabaları ile katkı sağlanıyor ve ardından doğrulama işlemine tabi tutuluyor. Eğer insanlar sizin etkinliğinizin gerçek olduğuna inanırsa, insanlar sizin için olumlu oy verirken, gerçek olmayan etkinlikler için olumsuz oy verirler. Bu sayede gerçek etkinliklerle gerçek olmayan etkinlikler kolaylıkla ayrılmış olur.

Eğer kripto para piyasasındaki olaylar hakkında ilginiz varsa, CoinMarketCal sizin için biçilmiş bir kaftan olduğunu söyleyebiliriz. Eğer tek bir coin’i arıyorsanız, sadece o coin’i aratın ve birkaç tıklama sonra her bir olay sizin parmaklarınızın ucunda olacak.

 

6- Santiment

Kripto para piyasalarında grafikler ve grafiklere uygulanan görsel analizler, on-chain analizleri ve sosyal medya verilerinin belli bir sınırı olabilir. Bu da, on-chain analizi başta olmak üzere birçok farklı analizi gerçekleştiren platformların zayıf noktası olabilir. Bunu fark eden Santiment, bahsettiğimiz bütün analizler ile birlikte kripto paralar hakkındaki temel göstergeler ve davranışsal örüntünün detaylı bir şekilde incelenmesini sağlar. Bu sayede yatırım kararlarınızı daha isabetli bir şekilde verebilirsiniz. Hem de bu özelliklerin tamamını binlerce kripto para için kullanabilirsiniz. Ayrıca, ilgilendiğiniz kripto para için Santiment üzerinden alarmlar kurarak son gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

 

7- CryptoMiso

Kripto paralarda erken aşamalarda yatırım ciddi kazanç sağlayabilir. Veya ciddi kayıplar da oluşturabilir. Özellikle kripto paraların geliştirme süreçleri hakkında herhangi bir haber olmaksızın verilen yatırım kararları ile ölü projenin hissedarı olmuş olabilirsiniz. Ve kripto paralar yazılımdan ibaret oldukları için geliştirilmemesi, desteklenmemesi ve geliştirilmemesi durumunda yok olmalarına kesin gözüyle bakabiliriz.

Bu yüzden, kripto para projelerinin geliştirme süreçlerini yakından takip etmek önemlidir. Normal şartlar altında GitHub kullanarak projede nereye gelindiğinin analizi kolaylıkla gerçekleştirilebilir, ama tüm kripto paraları tamamıyla takip etmeniz mümkün olmadığı için CryptoMiso gibi bir araştırma aracı sizin işinize yarayabilir.

CryptoMiso, kripto para projelerini GitHub hesaplarındaki aktiviteleri takip edip kullanıcıları bilgilendiren bir sitedir. Bu sayede, birçok kripto paranın geliştirme projelerini kolaylıkla GitHub dosyaları üzerinden takip edebilirsiniz. Bunun sonucu olarak, kripto para projelerinde neye yatırım yaptığınızı kolaylıkla anlamanıza yardımcı olur ve ölü projelere yatırım yapma olasılığınızı minimize etmiş olursunuz.

 

8- Lunar Crush

Sosyal medya toplulukları finansal piyasalarda önemli bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bu durumun doğru olmasının kanıtı ise Reddit hesaplarından biri olan WallStreetBets’in Gamestop ve AMC hisseleri ile birlikte Dogecoin’i (DOGE) yüklü alımlarla birlikte yükselterek birçok hedge fonunu zarara uğratmıştı. LunarCrush ise, kripto para piyasaları hakkında sosyal medya gelişmelerini yatırımcılara aktararak daha isabetli yatırım kararlarının gerçekleştirilmesine yardımcı olurlar. Ayrıca, LunarCrush ile birlikte sosyal medya gelişmelerinin tümünü kolaylıkla takip edebilirsiniz. Böylece, kaçırdığınız fırsat sayısı ciddi oranda azalmış olur.

Lunar Crush platformu, yapay zeka ve makine öğrenmesi kullanarak ihtiyaç duyulan bilgilerin toplanıp ardından istatistiksel veriler aracılığıyla detaylı raporların oluşturulmasını sağlar. Ve ihtiyacınız olan raporların tümü elinize direk ulaşır.

Tamamen ücretsiz kullanıma sahip olan LunarCrush ile birlikte, diğer verilere dayanarak yatırım kararlarınızı kolaylıkla verebilirsiniz. Son olarak, ücretsiz plan ile birlikte analizlerin çoğuna ücret ödemeden erişebilirsiniz.

 

9- Coin Dance

CoinGecko ve CoinMarketCap gibi veri tabanlı araçlardan biri olan Coin Dance, kripto para piyasalarında kullanılan her türlü metriği karşınıza getirir. Ama birçok kripto para analiz aracından önemli farkı, ülkelerin kripto para kullanım oranları hakkında detaylı bilgi elde edebilirsiniz. Son olarak, Coin Dance ile birlikte sık kullanılan metrikler başta olmak üzere, kripto paraların blockchain ağları, hacimleri, ve daha fazla özelliği kullanıcılarına sunar. Son olarak, güvenilir bilgileri diğer kullanıcıların yardımı ile birlikte kolaylıkla erişebilirsiniz.

 

10- Skew

Kripto para analiz araçlarından birisi olarak bilinen Skew, türev piyasalar, vadeli piyasalar ve diğer kripto para piyasaları hakkında detaylı bilgileri yatırımcılara sunar. Skew’un en önemli özelliği, kripto para piyasalarında önde gelen türev piyasaları olan Binance, OKEx, Bybit ve FTX’i tek bir ekranda görüntüleyip analizlerinizi aynı anda yapıp yorumlamanıza olanak sağlamasıdır. Son olarak Skew, kullanıcılara farklı verileri de sunup değerlendirmelerine olanak tanır.

Satoshi Nakamoto’nun 2009 yılında Bitcoin’i tüm insanlığın kullanımına sürmesinin ardından çok şey değiştir. Bu süreçte binlerce farklı altcoin geliştirildi, birçok kripto para ve Blockchain tabanlı şirket faaliyetlerine başladı. Bu yazımızda kripto para sektörüyle yakından ilgilenenlerin kesinlikle göz atması gereken 10 web sitesini derledik.