Kredi kartlarına taksitlendirme yasağı başladı

Finans
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartları için “kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez” şartın...
EMOJİLE

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartları için “kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez” şartını getirirken, “mal ve hizmet içermeyen ürünler” için ise taksit uygulanamayacağına dair değişiklik yaptı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte” yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; yönetmenliğe eklenen yeni uygulama şu şekilde; “Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz.”