Kocaeli’de ‘Akçaray’ hizmete girdi

Finans
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akçaray tramvay hattı hizmete açıldı. Akçaray’ın, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanındaki kalkış noktasında başlayan ...
EMOJİLE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akçaray tramvay hattı hizmete açıldı.

Akçaray’ın, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanındaki kalkış noktasında başlayan açılış seferine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve öteki ilgililer katıldı.

Vatman koltuğuna Bakan Işık’ın oturduğu tramvay aracı, ilk seferinde kent merkezinden geçerek Seka Park’taki durma noktasına ulaştı.

Bakan Işık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçaray’ın hayırlı olması temennisinde bulundu.

’15 Temmuz’a kadar ücretsiz’

Bu tür projelerin meşakkatli olduğuna işaret eden Işık, inşa sürecinde gösterdikleri sabır ve anlayış için vatandaşlara ve projenin hayata geçmesinde emeği olan belediye başkanı Karaosmanoğlu ve çalışma arkadaşlarıyla işçi, mühendis, teknisyen ve teknikerlere teşekkür etti.

Projede firmanın mutlaka yerli olması ve yerli üretim konusuna dikkat edildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

‘Bazıları yerli firmalara her fırsatta güvensizliğini ifade ederken, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve yönetiminin bu noktada dik duruşundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün bindiğimiz ve bir Türk firması tarafından yapılan, imal edilen bu sistem gerçekten hepimizin gururu, Türkiye’nin neleri başarabildiğinin ve neleri başarabileceğinin de güzel bir göstergesi. Bu ilk başladığı zaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini ifa ediyorduk ve o dönemde de en önemli önceliğimiz Türkiye’nin bu noktada yerli ve milli üretime geçmesiydi. Bugün bunun özellikle hayata geçmiş olması bizim için ayrı bir mutluluk.

Türkiye’de Türklerin yaptığı, bu vatan evlatlarının yaptığı, her şeyi küçümseyen bir zihniyet var. Maalesef bunlar ‘Türk aklı bu işe erer mi? Türkler bu işlerden anlar mı?’ O psikolojik kompleksi atamadılar maalesef üzerinden ama bugün Allah’a hamdolsun bu millete, bu milletin evlatlarına imkan verildiği zaman neleri başarabileceğinin bir güzel örneğini de birlikte yaşıyor olmaktan ayrı bir mutluluğumuz var.’

Bakan Işık, bu hattın ismi ve renginin halk oylamasıyla belirlendiğini anımsatarak, hattın bölgenin fatihi olan komutanlardan Akçakoca Bey’den ismini aldığını sözlerine ekledi.

Başkan Karaosmanoğlu da Akçaray’ın Bakan Işık’ın kaptanlığını yaptığı ilk seferinin sorunsuz gerçekleştiğini söyledi.

Kocaeli gibi günlük yaşamın yoğun olduğu bir kentte zor bir projeyi hayata geçirdiklerine işaret eden Karaosmanoğlu, ‘Sabrından dolayı halkımıza ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra bunun nimetini göreceğiz.’ diye konuştu.

Akçaray tramvay hattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent ulaşımına ivme kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Akçaray, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Seka Park arasındaki yaklaşık 14,8 kilometrelik güzergahta çift yönlü sefer yapacak.

Güzergah boyunca 4’ü ortada ve 7’si yanda olmak üzere toplam 11 peron bulunuyor.