İşte emeklilerin alacağı zamlı maaşlar

Finans
Emekliler zamlı maaş için gün sayıyor. Tüm emekliler bu ay çifte zamlı maaş alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Hükümet’in çıkardığı yasa sayesinde yüzde 3...
EMOJİLE

Emekliler zamlı maaş için gün sayıyor. Tüm emekliler bu ay çifte zamlı maaş alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Hükümet’in çıkardığı yasa sayesinde yüzde 3.86’lık enflasyon zammına ek olarak 100 liralık seyyanen artıştan yararlanacak. Bu 2 zam da bu ay yatacak maaşlara yansıtılacak. TAKVİM, emeklilerin yeni maaşlarını kuruşu kuruşuna hesapladı. Çifte zamla maaşlarda 128 lira ile 238 lira arasında artış yaşanacak. 

ÖNCE ENFLASYON ZAMMI 
Yeni maaşlar hesaplanırken mevcut maaşa önce enflasyon zammı, ardından da 100 lira artış ilave ediliyor. Çifte zamla en düşük maaşlar; Bağ-Kur tarım emeklisinde 745 liradan 128 lira artışla 874 liraya, Bağ- Kur esnaf emeklisinde 971 liradan bin 109 liraya çıkacak.

YILDA 1.200 TL SEYYANEN ARTIŞ
Maaşı bin liranın altında olan emekliler yeni seyyanen zamla birlikte ayda 200, yılda 2.400 lira artışa kavuşuyor. Diğer emekliler ise 100 lira ve enflasyon zammı alacak. Seyyanen zam yılda 1.200 lirayı bulacak.

Emeklilerin maaşlarına bu ay, hem seyyanen artış hem de enflasyon farkı yansıyacak. Ayrıca çalışan Bağ-Kur emeklilerinin maaşından kesilen yüzde 10’luk SGDP de kaldırıldı.

Emeklilerin aldığı en düşük maaşların büyük bölümü bin liranın üzerine çıktı. Bu arada en yüksek maaşlarda da artış meydana geldi. SSK’da en yüksek maaş 3.814 lirayı bulurken en düşük maaş 1.266 liraya yükseldi. Emekliler Temmuz’da yine zam alacak.

Takvim