İşsizlerin Parası Yola Gidecek

Finans
İstihdam paketi yasası, kiralık işçi çalıştırılmasına olanak sağlayan madde çıkarılarak TBMM‘den geçti.     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün bir kez daha görüşülmek üzere Mecli...
EMOJİLE

İstihdam paketi yasası, kiralık işçi çalıştırılmasına olanak sağlayan madde çıkarılarak TBMM‘den geçti.  
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün bir kez daha görüşülmek üzere Meclis’e iade ettiği İşsizlik Sigortası Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, TBMM Genel Kurulu‘nda kabul edildi. Yapılan oylamada yasa, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekli ile kabul edildi. Böylece, Gül’ün veto gerekçesi olan kiralık işçi çalıştırılmasına olanak tanıyan özel istihdam büroları ile ilgili madde yasadan çıkartılmış oldu. Yasanın tümünün oylamasına geçilmeden söz alan CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, "Böyle bir yasa 12 Eylül döneminde bile gündeme getirilmemiştir. Ama sizin döneminizde gündeme getirildi” diye konuştu.

İŞE ALINMAYA DESTEK
Yasaya göre, işsizlik ödeneği alanların işe alınması başta olmak üzere istihdama ilişkin bazı kolaylıklar getiriliyor. Yasayla GAP’a kaynak aktarılıyor. 2009 yılına münhasır olmak üzere; İşsizlik Fonu’nun nema gelirlerinden dörtte üçü bütçeye gelir kaydedilecek. Altyapı yatırımlarına aktarılacak kaynaklar daha çok yol yapımında kullanılacak. Yasanın bu maddesi de eleştirilerin hedefi olmuştu.