Hükümetten gençlere büyük destek!

Finans
Hükümet, her yıl 1 milyon gence istihdam için tüm imkânları seferber ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 11 yılda teşviklerle beraber 58 milyar liralık kaynakla istihdamda istikr...
EMOJİLE

Hükümet, her yıl 1 milyon gence istihdam için tüm imkânları seferber ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 11 yılda teşviklerle beraber 58 milyar liralık kaynakla istihdamda istikrarı sağlamayı başardıklarını söyledi.

Soylu, aynı dönemde istihdamın yüzde 20.7’den yüzde 27.5’e yükseldiğini, bu yıl “aktif iş gücü programlarından” yararlanacakların sayısının 200 bini geçeceğini açıkladı. İşverene nitelikli eleman kazandırmada önemli rol üstlenen “işbaşı eğitiminde” de süre bir yıla uzatıldı. Yaklaşık 200 bin kişinin yararlanması beklenen bu programdan da artık bankalar, sendikalar, meslek birlik ve odaları da faydalanabilecek. Tehlikeli 40 meslekte de eğitim desteği verilirken, sınav-belge masrafını devlet karşılayacak.

Sabah’ın haberine göre Çalışma Bakanı Soylu, 2007- 2014 arasında AB’ye üye ülkelerde istihdam oranı azalırken, Türkiye de ise yaşama geçirilen reformlarla birlikte 4 puan artış kaydedildiğini vurguladı. Küçük işletmeler aracılığıyla üç yılda üç milyon gence istihdam yaratılması için teşvikler güncellenecek.

Kaynakçı, mekanikçi, betoncu, doğalgaz operatörü, makine bakımcısı gibi tehlikeli 40 meslekte 26 Mayıs’tan itibaren belge sahibi olmayan işçi çalıştırılamayacak. İŞKUR kendi işini kurmak isteyen gençler için de girişimcilik eğitim programı başlattı. İşbaşı eğitim programları arasında 6 ay olan bekleme süresi de 3 aya düşürüldü.