Hisselerde çok sert hareketler var!

Finans
Karar açıklanmadan önce 56.50 TL seviyelerinde olan hisseler, açıklamanın ardından 61 lira olan tavan fiyata kadar yükseldi. Fenerbahçe hisseleri ilk seansı yüzde 7.24 artışla 59.25 liradan tamamladı....
EMOJİLE

Karar açıklanmadan önce 56.50 TL seviyelerinde olan hisseler, açıklamanın ardından 61 lira olan tavan fiyata kadar yükseldi. Fenerbahçe hisseleri ilk seansı yüzde 7.24 artışla 59.25 liradan tamamladı.

İkinci seans ise hisseler tamamen terse döndü. Arka arkaya satışlar gelirken, Fenerbahçe hisseleri bir ara ilk seansa göre yüzde 9.7 kayıpla 53.50 liraya kadar geriledi. Kapanış ise 54 liradan gerçekleşti.

Böylece hisseler düne göre yüzde 2.26 ilk seansa göre de yüzde 8.86 gerilemiş oldu.

HİSSELER NEDEN DÜŞTÜ

Yaşanan sert hareketleri hurriyet.com.tr’ye değerlendiren Global Menkul Değerler Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, piyasanın ilk andaki tahliye haberlerine çok olumlu bir tepki verdiğini hatırlattı. Uskuay, şunları söyledi:

"Ancak karar ilk seansın sonlarına doğru geldi. Kimse karardan pek bişey anlamadan birden hisseler tavana kadar çıktı. Fakat daha sonra açıklanan 102 sayfalık karar metnindeki Aziz Yıldırım’a verilen 6 yıl 3 aylık mahkumiyet kararı belirsizlik yarattı, hukuki sürecin bitmediğini gösterdi.  Yargıtay süreci beklenecek. Yargıtay Mahkeme’nin kararını onaylaması durumunda UEFA disiplin kurulu  bu süreci değerlendirmeye alabilir. Şimdi yatırımcılar bu sorulara odaklandı ve oluşan belirsizlik hisselere satış getirdi."

Hürriyet