Hisarcıklıoğlu: Açıkça söyleyeyim bu kriz…

Finans
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Rusya ilişkilerine ilişkin, ‘Açıkça söyleyeyim bu kriz bizi hiç etkilemez. Bu ülkenin gururu, onuru her şeyden üst...
EMOJİLE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Rusya ilişkilerine ilişkin, ‘Açıkça söyleyeyim bu kriz bizi hiç etkilemez. Bu ülkenin gururu, onuru her şeyden üstündür’ dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından bir otelin toplantı salonunda sanayicilerle gerçekleştirilen ‘Kayseri’nin Geleceği’ konulu istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanlığına Mustafa Elitaş’ın getirilmesinin Kayseri ve Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.

Elitaş’ın ihracat rakamlarının yakalanması konusunda en iyi şekilde görevini yerine getireceğine inandığını belirten Hisarcıklıoğlu, ‘Bakanımızın ayağının bereketiyle de geleceğine inanıyorum. Ayağının bereketiyle Rusya krizi çıktı. Şimdi basın mensupları ‘bu kriz nasıl etkiler’ diye soruyor. Açıkça söyleyeyim bu kriz bizi hiç etkilemez. Bu ülkenin gururu, onuru her şeyden üstündür. Kurtuluş Savaşı’nı nasıl verdiğimizi, atalarımızın, dedelerimizin nasıl verdiğini biliyoruz. Onun için gururumuzu, onurumuzu kıracak davranışın bir an önce cevabının verilmesi gerekiyordu. Allah onlardan razı olsun’ diye konuştu.

‘Rusların kültürü var da bizim kültürümüz yok mu?’ diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

‘Bizim kültürümüzde birinin evine gelince izin almadan giremezsin. Sen benim evime selam sabah vermeden, adam yerine koymadan girersen uçağını düşürürler, 1945 yılından bu yana çizilmeyen karizmanı çizerler, haberin olsun.’

Hisarcıklıoğlu, Suriye krizi çıktığında da yine ‘ne olacak, bu kriz nasıl etkileyecek?’ şeklinde sorularla muhatap olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin bugün Suriye krizinin çıktığı günkü ticaretini yakaladığını, kriz çıkmadan önceki ihracat rakamlarına ulaşıldığını vurguladı.

Rusya krizinde durumun değişmeyeceğine inandıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, ‘Rusya istediği kadar domates almasın. Allah bir kapıyı kapatır diğer kapıyı açar. Onun için hiçbir kaybımız yok, en iyisini yapacağız. Bu işleri yaparken içimizden çıkan, almayı satmayı bilen bir arkadaşımız ekonominin başındayken hiç de kaygılanmaya gerek yok’ değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri’de birlik ve beraberliğin olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu birliktelik devam ettiği sürece Allah’ın bereketini vereceğini kaydetti