HGS cezalarının affı söz konusu değil

Finans
UlaştırmaDenizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım iletişim sektöründe 4.5G teknolojisine geçiş aşamasında operatörlerin ortak hareket etmesine ve beraber altyapı yatırımı yapmasına olumlu baktı...
EMOJİLE

UlaştırmaDenizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım iletişim sektöründe 4.5G teknolojisine geçiş aşamasında operatörlerin ortak hareket etmesine ve beraber altyapı yatırımı yapmasına olumlu baktıklarını söyledi. Yıldırım, “Beraber yatırım yapmalarına olumlu bakıyoruz ama iş başa gelince ortak hareket etmeye karar veriyorlar, bu da kolay olmuyor.

Baştan hepsi ayrı ayrı altyapı yatırımları yaptıkları için zorluk mevcut ama zararın neresinden dönülse de kârdır. Ben destekliyorum bunu, zaten ayrı yatırım kaynak israfı” diye konuştu. Yıldırım, temmuz-ağustos gibi 3’üncü köprünün hazır hale geleceğini de belirtti. Bakan, 3’üncü Havalimanı’nın ilk etabının da 2018’de açılacağını söyledi.

Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesinin ve hazırlık çalışmalarının bu yıl hızlanacağını ifade etti. Yıldırım şöyle konuştu: “Projenin yıl sonuna kadar ihalesinin yapılması planlanıyor. 3. köprü aslında önümüzdeki Mayıs gibi bitiyor ancak devam eden yollar var. 115 kilometre bağlantı yolları ile 225 kilometreyi buluyor. Dolayısıyla temmuz- ağustos gibi açılışa hazır hale gelecek.”
HGS cezalarının affı söz konusu değil

Binali Yıldırım, HGS düzenlemesiyle cezaların kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yıldırım, “2015 Nisan’ında cezalarla ilgili kanunda değişiklik yapıldı. O tarihten önce geçişlerde en uzak mesafeye ceza 10 kattı. Yüksek gözüken cezaların birçoğu önemli ölçüde rahatlayacak ama affedilmesi söz konusu değil” diye konuştu./Sabah