Havale ücretleri 500 lirayı buluyor

Finans
Bankaların vatandaştan para kazanma yolları bitmiyor. Bazı bankalar, kredi kullanan vatandaşa habersizce hayat sigortası poliçesi imzalatıyor, hatta işsiz kalması mümkün olmayan emeklilere bile işsizl...
EMOJİLE

Bankaların vatandaştan para kazanma yolları bitmiyor. Bazı bankalar, kredi kullanan vatandaşa habersizce hayat sigortası poliçesi imzalatıyor, hatta işsiz kalması mümkün olmayan emeklilere bile işsizlik sigortası yapıyor.

Bankaların son oyunu ise, kredi alanlara açtıkları kredili mevduat hesabında gerçekleşiyor. Taksitini geç ödeyen vatandaşın borcu bu hesaptan karşılanıyor. Böylece hem buradan faiz alınıyor, hem de kullanılan kredili hesap karşılığında vatandaşa yeni bir sigorta yapılıyor. Bu konuya itiraz edenlerin sigortası iptal edilirken, yüzbinlerce vatandaştan sigorta parası alınmaya devam ediyor.
Vatandaşlar, BDDK’nın bu konuya el atarak yapılan bu gizli oyunu durdurmasını istiyor.

EN UYGUNU İNTERNET

Öte yandan her işlemden para almayı alışkanlık haline getiren bankalar, havale ve EFT ücretlerini yükseltmeye başladı.

Hatta bazı bankalarda havale ücreti 500 liraya kadar çıkıyor. EFT ücreti ise 10 TL ile 365 TL arasında değişiyor. Ancak EFT ve havale yapmak isteyenler için daha ucuz yollar da mümkün.
Bankaların sunduğu; cep, telefonu, internet, çağrı merkezi ve ATM bankacılığı hizmetleri, diğer hizmetlere göre nispeten daha hesaplı. Özellikle internet bankacılığında EFT fiyatları 0.50 TL ile 5 TL arasında değişiyor.

Havale gönderiminde ise bankaların çoğu 1 TL ücret alıyor.

Ahaber