Hakem heyeti zammı ne zaman açıklayacak?

Finans
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, ”Beş gün boyunca toplantımızı sürdüreceğiz. 29 Mayıs günü kararımızı açıklayacağız” dedi. Kamu Görevlileri Hakem Kuru...
EMOJİLE

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, ”Beş gün boyunca toplantımızı sürdüreceğiz. 29 Mayıs günü kararımızı açıklayacağız” dedi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan teklifleri karara bağlamak üzere Devlet Personel Başkanlığı’ndaki ilk toplantısına başladı.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Akyel, Anayasa’nın 53. maddesi ve 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümleri çerçevesinde, 2012-2013 yılı için başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını anımsattı.

Tarafların, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurularını yaptığını belirten Akyel, kurulun 5 gün süresince toplanacağını bildirdi.

Akyel, şöyle devam etti:

”Beş gün boyunca toplantımızı bir değişiklik olmazsa bu salonda sürdüreceğiz. 29 Mayıs günü kararımızı açıklayacağız. Bu süreç içerisinde taraflar dinlenecek, değerlendirmeler yapılacak ve karar verilecek. Bu süreç içerisinde çalışmaların sağlıklı yürütülmesi açısından, süreçle ilgili basına ve kamuoyuna açıklamama yapmamayı düşünüyoruz. Umuyoruz ki insanlarımızın, çalışanlarımızın mutluluğu, sağlığına ve ülkemizin iyiliğine olan bir karar çıkar, şimdiden hayırlı olsun diliyorum.”

İŞTE KURUL ÜYELERİ

Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığında toplanan kurul üyeleri şöyle:

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul, Kalkınma Bakanlığı Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürü Salih Köse, Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Rahmi Akyüz, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, KESK Hukuk TİS Sekreteri Ali Kılıç, İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sedat Murat, Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aydın Başbuğ.”

AA