Fenerbahçe hisselerinde şampiyonluk artışı

Finans
Fenerbahçe hisselerinde son bir ayda yüzde 42’lik değer kazancı gerçekleşti. Yaşanan şampiyonluk rallisi ile CAS’ın cezayı onamasından bugüne getiri yüzde 80’i aştı. Hürriyet’t...
EMOJİLE

Fenerbahçe hisselerinde son bir ayda yüzde 42’lik değer kazancı gerçekleşti. Yaşanan şampiyonluk rallisi ile CAS’ın cezayı onamasından bugüne getiri yüzde 80’i aştı.

Hürriyet’te yer alan habere göre Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında rakipleriyle arayı iyice açması piyasada da karşılığını buldu.

Sadece son 1 ayda 42 yükselişte olan Fenerbahçe hisseleri Nisan ayında 40 liranın üstüne çıktı. Fenerbahçe’nin piyasa değeri de böylelikle Ocak 2013’ten sonra tekrar 1 milyar liranın üstüne çıkmış oldu.

CEZA SONRASI GETİRİ YÜZDE 80’İ AŞTI

Ağustos sonunda UEFA’nın Fenerbahçe’ye verdiği 2 yıl Avrupa Kupalarından men cezasının Spor Tahkim Mahkemesi CAS tarafından onanması ile birlikte Fenerbahçe hisseleri 6 Eylül’de 22 liraya kadar düşmüştü. Cezanın ardından yavaş yavaş toparlanmaya başlayan Fenerbahçe hisseleri futbol takımının Süper Lig’de yükselen performansı ve rakipleriyle arayı iyice açması ile 1 Nisan’da 41 liraya kadar çıktı. Böylece 6 Eylül’deki dip seviyeden Nisan başına kadar Fenerbahçe yatırımcısına yüzde 81 getiri sağladı. 

ŞAMPİYONLUK RALLİSİ

Bu yükselişi değerlendiren hurriyet.comtr’ye değerlendiren Global Yatırım Strateji Müdürü Gökhan Uskuay her sene Mayıs ayına doğru spor hisselerinde şampiyonluk yükselişi olduğuna dikkat çekiyor. “Galatasaray’ın son 2 sene şampiyonluğunda bedelli sermaye artırımı baskısı altında sınırlı bir yükseliş yaşadı” diyen Uskuay “ama öneki yıllara bakıldığında ligde şampiyonluğa koşan takımın hisseleri de borsada şampiyonluk rallisi yaptı” diye konuştu.

Fenerbahçe hisseleri bugün 39,50 liradan işlem görüyor.