‘Faizsiz krediler ile 30 bin insanımız kendi işini kurdu”

Finans
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi. Gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Işık, ilk...
EMOJİLE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Işık, ilk defa Adıyaman’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, buranın pek çok açıdan örnek bir il olduğunu söyledi.

Adıyaman’ın Türkiye’nin birliğinin, beraberliğinin ve birlikte Türkiye olmanın sembolleştiği bir şehir olduğunu vurgulayan Işık, bu noktada halkın hassasiyetini yakinen bildiğini kaydetti.

’30 bin insanımız kendi işini kurmuş oldu’

Esnafa yönelik ‘can suyu’ kredisine de değinen Işık, şunları kaydetti:

‘Esnaflarımız için biz hükümet programımızda ve seçim beyannamemizde her esnafımıza 30 bin lira kredi imkanı getirdik. Burada da kooperatiflerimizin aldığı komisyonu da çok çok düşürdük. Bu noktada da kredi garanti fonunu devreye soktuk. Diyelim ki 30 bin için 100 bin lira, 120 lira bir teminat isteniyor. Esnafımızı bu sıkıntıdan kurtarmak istiyoruz. Şu anda bildiğim kadarıyla Adıyaman’da faizsiz 30 bin kredi imkanından faydalanmaya başlayanlar var. Bu önemli bir imkan.’

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) olarak uygulamalı girişimcilik kursu verdiklerini anımsatan Işık, ‘Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize uygulamalı girişimcilik eğitiminin ardından 50 bin hibe, 100 bin faizsiz kredi imkanı getirdik. Bu sayede de Türkiye’de 30 bin insanımız kendi işini kurmuş oldu’ dedi.