Dolara ‘Rusya’ etkisi

Finans
Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine gireceğine yönelik beklenti ile dolar/TL 2,93’ün altına geriledi. Geçen hafta Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen referandumd...
EMOJİLE

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine gireceğine yönelik beklenti ile dolar/TL 2,93’ün altına geriledi.

Geçen hafta Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen referandumdan Brexit kararı çıkmasının ardından 3,00’ın üzerini test eden dolar/TL, bu seviyelerinde tutunamayarak 2,9270 seviyelerinde dengelenmişti.

Dolar/TL, yeni haftaya yatay bir başlangıç yapmasının ardından küresel piyasalardaki dolar talebinin etkisiyle 2,9527’ye kadar yükseldi. Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin anlaşmanın duyurulmasıyla dolar/TL, 2,93 seviyesine geriledi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşme beklentisiyle dolar/TL, 2,93’ün altına inerek 2,9250 seviyesinde dengelendi. Şu dakikalarda avro/TL 3,2280, sterlin/TL ise 3,8810 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalardaki denge arayışının sürdüğünü belirterek, hafta boyunca bu konudaki siyasi gelişmelerin ve merkez bankalarının adım ve açıklamalarının takip edileceğini ifade ediyor.

Teknik açıdan dolar/TL’nin 2,9220 ve 2,9000 seviyelerinin destek olarak öne çıktığını dile getiren analistler, 2,9550’nin ise kısa ve orta vadeli görünüm açısından kritik direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.