Doğalgaz ve elektriğe zam yok

Finans
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağla...
EMOJİLE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın istifasına ilişkin soru üzerine, “Siyasette ilklerin öncüsü olan AK Partimizin özellikle bakan arkadaşlarımızın bu süreçteki Hükümetimiz adına, kendileri adına ve iddianamesi hazırlanmamış ve hukuki süreci devam eden bu ortamda hassasiyetlerini gösterdiler. Siyasi bir erdemde bulundular. Tabii ki bununla alakalı sürecin devam ettiği bir ortamı özellikle altını çiziyor olmamız lazım” diye konuştu.

Bakan Yıldız, son günlerdeki gelişmelerin doğalgaz fiyatlarında bir zamma neden olup olmayacağının sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Bu olayların ülkemizin siyasi istikrarına hedefe koyduğu çok açık. Tabii ki enerji kalemleri ile alakalı gerek FED’in son kararı ile beraber döviz fiyatlarının artıyor olması bizim maliyetlerimiz artırmıştır. Ama her zaman için vatandaşımızın ve sanayicimizin lehine bunları yorumlamaya ve hesapları vatandaşımız lehine kullanmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde doğalgaza birer aylık elektriklerde üçer aylık dönemlerle düzenleniyorlar. Biz ocak ayında doğalgaza herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz. Elektrikte de ocak, şubat ve mart aylarında herhangi bir fiyat artışı söz konusu olmayacaktır.”

Bakan Yıldız, son olarak bir gazetecinin, “Yaşanan istifalara Başbakanın baskısı oldu mu” şeklindeki sorusuna da “Ben hiç öyle bir şey öngörmem ve tahmin etmem” karşılığını verdi.