DİJİTAL ALTIN PAXGOLD NEDİR?

Finans
Paxgold ya da kısaltmasıyla PAXG, altına destekli bir dijital kripto para birimidir. Fiziksel altının dijitalleştirilmiş bir halini kullanıcılara sunar. Paxgold’u geliştiren şirket Paxos, Amerik...
EMOJİLE

Paxgold ya da kısaltmasıyla PAXG, altına destekli bir dijital kripto para birimidir. Fiziksel altının dijitalleştirilmiş bir halini kullanıcılara sunar. Paxgold’u geliştiren şirket Paxos, Amerika Birleşik Devletleri’ninde kuruldu. Paxgold, Paxos Şirketi’nin kurucusu Charles Cascarilla tarafından geliştirildi. Kısa anlamı PAXG olan Paxgold, Ethereum blok zinciri üzerinde ERC-20 tabanında üretilmiş bir akıllı kontrattır.

Her Paxgold tokenı karşılığında bir 1 ons yani 31.1 gram değerinde altın, Brink’in kasalarında saklanan London Gold Delivery altın külçesinin bir onsu ile desteklenmektedir. Arzı oluşturulmuş her bir Paxgold tokenına eşdeğer olduğu için dolaşımdaki Paxgold miktarı değişkenlik gösterebilir. Paxgold madenciliği yapılmamaktadır. Paxgold, merkeziyetsiz bir ağ olan Ethereum blok zincir ağını kullanıyor. Dijital altın olarak adlandırılan Paxgold projesi, altına yapılan yatırımın daha erişilebilir bir hale gelmesini amaçlamaktadır.

Yatırımcıların, küçük miktarlarda altın satın almalarını sağlamak ve minimum satın alma limitlerini ortadan kaldırmak amacıyla oluşturuldu. Paxgold’un değeri, troy ons altın fiyatına endekslenmiştir. Her paxgold karşılığında 1 troy ons altın fiziksel olarak kasalarda saklanmaktadır. Paxgold altınların fiziksel olarak bir karşılığının olduğu her ay bağımsız bir şirket tarafından denetlenmektedir. Kullanım alanları arasında dijital ortamda altına yatırım yapmak için kullanılmak geliyor. Fiziksel olarak saklanması, taşınması ve daha küçük birimlere bölünmesi zor olan emtiaları, tokenize ederek 7/24 işlem gören kripto para piyasalarına entegre olması yatırımcıların ilgisini çekiyor.