Cüzdanın Gücü Artık Kadınlarda!..

Finans
Son birkaç yıldır yüzünü güldürecek parlak ışıklar ararken sürekli daha derin karanlığa gömülen dünya, mortgage kredilerinden ve borsadan yediği silleden sonra, umudu kadınlara bağladı. Gelirlerinde h...
EMOJİLE

Son birkaç yıldır yüzünü güldürecek parlak ışıklar ararken sürekli daha derin karanlığa gömülen dünya, mortgage kredilerinden ve borsadan yediği silleden sonra, umudu kadınlara bağladı.

Gelirlerinde hızlı bir artış yaşayan kadınların alışverişteki  söz hakkı kadınlara şimdi de ‘yeni gelişen piyasa’ sıfatını yükledi. Newsweek Dergisi’nin hazırladığı 6  sayfalık dosyaya göre, Yıllık gelirlerinin toplamı 10.5 trilyon doları bulan kadınların önümüzdeki 5 yılın sonunda, bu gelirlerine 5 Trilyon daha eklemesi bekleniyor.

Kadınlar şimdilik, erkeklerin 23.4 trilyon dolarlık gelirleriyle başa çıkamıyor. Ama kadın gelirinin artışındaki hız erkeklere fark atacak beklentisi, bu durumun da geçici olacağı yorumlarını  tetikliyor. ABD’li Goldman Sachs’ın açıkladığı bir rapora göre, ‘Cüzdanın Gücü’ yavaş yavaş kadının eline geçiyor. Zaten bugün yıllık 18.4 trilyon dolar  olan tüketim harcamalarının 12 trilyon dolarlık kısmı, kadınlar tarafından harcanıyor. Bu da gelecekte  daha fazla harcama çekecek sektörlerde değişim beklenmesine neden oluyor. ağlık, eğitim ve çocuk gelişimi  gibi sektörler ‘parlayan yıldızlar’ arasında anılırken, kadınların gelirlerindeki artışın, cinsiyetler arasında eşitlik kavramını da güçlendireceğine inanılıyor.

YÜZDE 70 ÇALIŞIYOR

Çin ve Vietnam gibi ülkelerde çalışan kadınların oranı şimdiden yüzde 70’leri buluyor. Gelişmekte olan ülkelerde kadınların politikada temsil oranı ise yüzde 30’lara kadar ulaşıyor.