Bülent Ersoy, İnşaat Sektöründe

Finans
İstanbul’u bir baştan bir başa adeta koca bir şantiyeye çeviren, çoğunluğu gökdelenlerden oluşan inşaat yatırımlarının etkisiyle kule vinçler şimdilerde neredeyse karaborsada… Türkiye̵...
EMOJİLE

İstanbul’u bir baştan bir başa adeta koca bir şantiyeye çeviren, çoğunluğu gökdelenlerden oluşan inşaat yatırımlarının etkisiyle kule vinçler şimdilerde neredeyse karaborsada… Türkiye’de üretilemediği için ithal edilen vinçlere talep yılda üçe katlandı, sayıları 3 bini buldu. Peki bu sektörden en çok kazanan isim kim? Ünlü sanatçı Bülent Ersoy… 20 tane kule vinç sahibi olan Ersoy’un iki adet kule vinci de Galatasaray’ın Seyrantepe’deki yeni stadının inşaatında kullanıldı.

Radikal Gazetesi’nden Nuriye Doğru’nun haberine göre, kule vinç bir inşaatta maliyetten zamana, işgücüne kadar yarı yarıya tasarruf sağladığı için tercih ediliyor. İrili ufaklı 100’e yakın modeli bulunuyor. Satın alınmak istenirse fiyatları 200-600 bin Euro arasında değişen kule vinçlerin aylık kiralama bedeli ise 10 bin dolar civarında.

BÜLENT ERSOY SEKTÖRDE BÜYÜYOR

Türk müziğinin divası Bülent Ersoy da inşaat işinde büyümeyi tercih eden sanatçılardan… İnşaatlarda kullanılan kule vinçlere yatırım yaptığı bilinen Ersoy’un kule vinç sayısı 20’yi buldu. Yurtdışından getirttiği vinçleri ayda 10 bin dolara kiralayan Bülent Ersoy, yılda 2.4 milyon dolar kazanıyor. Ersoy’un iki adet kule vinci de Galatasaray’ın Seyrantepe’deki yeni stadının inşaatında kullanıldı. Taşeron firma aracılığıyla getirtilen bu iki kule vinç, Türk Telekom Arena’da stadın çatılarını monte etmek için kiralandı.

Bülent Ersoy’un inşaattan sonra turizm sektöründe de büyüyeceği belirtiliyor. Bülent Ersoy, Marmaris’te satın aldığı iki koyda önümüzdeki yaz turistik tesisler kurmayı planlıyor. Tesislerin işletmesini ya kiraya verecek ya da ortaklık yoluyla kendisi işletecek.