Bu yıl çalışanların yüzde 62’sine zam yapılmadı

Finans
Son yıllarda, ücretlere enflasyon oranı civarında bir artış uyguladığı görülen şirketlerin bir kısmı bu yıl da benzer eğilimi gösterdi. Yenibiris.com’un internetten ve eposta yoluyla ayrıca yaptığı ve...
EMOJİLE

Son yıllarda, ücretlere enflasyon oranı civarında bir artış uyguladığı görülen şirketlerin bir kısmı bu yıl da benzer eğilimi gösterdi. Yenibiris.com’un internetten ve eposta yoluyla ayrıca yaptığı ve toplam 4715 kişinin katıldığı anketlerde çalışanların yüzde 62’sinin maaşında bir artış yapılmadığı görülüyor. Ankete katılanların yüzde 12’si maaşlarında yapılan yeni yıl artış oranının yüzde 10 ve üzeri olduğunu söylüyor. Katılımcıların yüzde 10’u ise yüzde 2-4 arasında bir zam aldıklarını belirtiyor. Yüzde 7 oranında yıllık artış yapılanların oranı ise ise yüzde 1’de kalıyor.

Maaşınıza ne kadar zam yapıldı?

Hiç yapılmadı   % 62

Yüzde 2-4   % 10

Yüzde 5   % 4

Yüzde 6   % 2

Yüzde 7   % 1

Yüzde 8   % 4

Yüzde 9-10   % 5

Yüzde 10 üzeri   % 12

Yenibiris.com’da geçtiğimiz aylarda yapılan başka bir anket ise maaşlarına bekledikleri zammı alamayan çalışanların o şirketten umudu kestiklerini gösteriyor. Maaşına zam alamayan çalışan yeni bir iş aramaya başlıyor. Anket sonuçlarını değerlendiren Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek, çalışanlara ayrılma kararını verirken iyi düşünmelerini ve mümkünse yeni bir iş bulmadan mevcut işlerinden ayrılmamalarını, yeni bir iş arayışında ücretle birlikte eğitim ve gelişme imkânı gibi diğer koşulları da değerlendirmelerini öneriyor.”