Benzin 5 lirayı aştı!

Finans
Selim KARAHAN’ın haberi Eylül ayında akaryakıt ürünlerine litre başına 30 kuruşluk ÖTV zammı yapılmasından sonra arka arkaya gelen zamlar Türkiye’ye fiyatta rekor üstüne rekor kırdırıyor. ...
EMOJİLE

Selim KARAHAN’ın haberi

Eylül ayında akaryakıt ürünlerine litre başına 30 kuruşluk ÖTV zammı yapılmasından sonra arka arkaya gelen zamlar Türkiye’ye fiyatta rekor üstüne rekor kırdırıyor. Bundan bir önceki zamla Norveç’in de önünü geçerek dünyanın en pahalı benzinin satıldığı ülke ünvanını alan Türkiye, yeni bir rekora daha imza attı. Gece yarısından itibaren benzine gelen 9 kuruşluk zamla Türk halkı bir litre benzine 5 lira vermeye başladı.9 kuruşluk fiyat artışıyla İstanbul’da 95 oktan benzinin fiyatı 4.81 liradan 4.90 liraya tırmanırken, Doğu ve Güneydoğu illeri 5 liralık benzinle çoktan tanıştı bile. 95 oktan benzin bugünden itibaren Ağrı’da 5 lira, Muş’ta 5 lira 1 kuruş, Van’da 5 lira 2 kuruş, Hakkari’de ise 5 lira 4 kuruştan satılmaya başlandı. Dün sadece 95 oktan benzine değil 97 oktan benzine de 9 kuruş zam geldi. 97 oktan benzinin fiyatı İstanbul’da 4.97 liraya yükselirken, 5 liraya sadece 3 kuruş kaldı. Hakkari ve Van ‘da ise fiyat 5 lira 11 kuruşa kadar çıktı.
 
MOTORİNE DE GELECEK
Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, önümüzdeki günlerde motorine de yaklaşık 9-10 kuruşluk bir zam beklediklerini dile getirirken, “Bundan bir önceki zamda benzinde Norveç’in önüne geçerek dünya şampiyonu olmuştuk! Norveç’te bir litre benzin 2.06’ya satılırken biz de rakam 2.09’a ulaştı. Yani makas giderek açılıyor” diye konuştu.

AKARYAKIT TÜKETİMİ YÜZDE 10 GERİLEDİ
Akaryakıt fiyatlarındaki artış tüketime de yansımış durumda. TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, eylül ayı itibarıyla tüketimde yüzde 10’a varan düşüşler yaşandığını dile getirerek, “İnsanlar daha çok toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladı. Akaryakıta zam gelirken, vatandaşın maaşı aynı kaldığı için fiyat artışları ile başa çıkamıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Habertürk