BDDK’ de Akben devri

Finans
Gelecek dönemde sektörün tüm kesimlerini kapsayan, daha fazla üretimi destekleyen ve daha güçlü bir BDDK olacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, ilk açıklaması...
EMOJİLE

Gelecek dönemde sektörün tüm kesimlerini kapsayan, daha fazla üretimi destekleyen ve daha güçlü bir BDDK olacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, ilk açıklamasında; gelecek dönemde sektörün tüm kesimlerini kapsayan, daha fazla üretimi destekleyen ve daha güçlü bir BDDK’nın olacağını söyledi.

Akben, BDDK’nın Türkiye’nin nadide bir kuruluşu ve milli gelir içinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Vatana millete, sektöre hayırlı olsun” dedi.

“Hem bankacılık sektörüne hakim olan hem de katılım bankacılığında uzun yıllar çalışan hem de TMSF’de görev alan birisinin BDDK için avantaj olacağını düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya Akben, şu cevabı verdi:

“BDDK’nın geçmişi de çok uzun değil. Daha önce Hazine’nin içindeydi. Bundan önceki başkanlarda da benzer durumlar vardı. Rahmetli Mukim Bey de katılım bankalarında çalışmıştı. Daha önceki başkan denetimden gelen birisiydi. Sanıyorum sektör içinde bu kadar uzun süre çalıştıktan sonra atanan ilk kişiyim. Daha önce Engin Akçakoca vardı ama onun süresini tam bilemiyorum. Sektördeki sürem yaklaşık 30 yıl. Bu sektör için bir avantaj olabilir.”

Gelecek dönemde BDDK’da yapılacaklara ilişkin de görüşlerini paylaşan Akben, yeni Türkiye sürecinde devlet politikaları ile uyumlu olarak sektörün de yeni bir politika içine gireceğini söyledi.

Yeni katılım bankaları ile birlikte bankacılık sektörünün daha güçleneceğini ve ivme kazanacağını belirten Akben, gelecek dönemde sektörün tüm kesimlerini kapsayan, daha fazla üretimi destekleyen ve daha güçlü bir BDDK’nın olacağını kaydetti.

Akben, yeni dönemde BDDK yönetiminde değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruya ise “Her gelen yönetim kendisinin daha rahat çalışabileceği bir yapıyı arzu eder. Bu beklenen bir durumdur. Koşturacak, çalışacak insanlarla birlikte hareket edeceğiz” karşılığını verdi.

Mehmet Ali Akben için tıklayın!