Bankaların yeni avı üniversiteliler!

Finans
Bankaların öğrencilere insafı yok. Türkiye’de hızla büyüyen kredi kartı sektörü, üniversite öğrencilerini ‘müşterileri’ arasına dahil edebilmek için yarışıyor. Üniversitelerin açılma...
EMOJİLE

Bankaların öğrencilere insafı yok. Türkiye’de hızla büyüyen kredi kartı sektörü, üniversite öğrencilerini ‘müşterileri’ arasına dahil edebilmek için yarışıyor. Üniversitelerin açılması ile üniversite öğrencilerine “Bu kredi kartında aidat yok” vaadi ile kart çıkartan bankalar ilk fırsatta ise kart aidatını aldı. Kredi kartı ekstrelerini inceledikelrinde “kredi kartı aidatı”nı gören üniversite öğrencileri Şikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle bankaları şikayet etti. Birçok öğrenci haklarını aramak için yargıya başvurmaya hazırlanıyor.İşte mağdur öğrencilerin şikayetleri şöyle:
 
Kart Aidatı Yok Demişlerdi
 
“Üniversite öğrencisiyim. Üniversiteli kredi kartı kullanıyorum.Mmail olarak gelen hesap özetinde kart aidatı olan 20 TL’yi ödemem gerektiği yazıyordu.Bu kart için başvurduğumda kart aidatı yok dediler.Şimdi ise yıllık kart ücreti istiyorlar.Hesap bildirim cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti,4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesinde düzenlenen ‘Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar’ hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.Yine, Yargıtay 13.Hukuk dairesince verilen ve 2011/4736 esas ve 2011/11579 sayılı son karara göre ise yıllık kart aidatının BK. 125 Md ve HGK 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca on yıl geriye dönük olarak tüketiciler tarafından alınabileceğine ilişkin hükmü de kesinleşmiştir.Bu alınacak paranın iptalini istiyorum.İptal olmazsa kredi kartımı kapatacağım.”
 
Öğrenciler Yargının Yolunu Tuttu
 
“İzmir Dokuz Eylül Tıp Fakültesinde öğrenciyim.2 sene önce okula geldiğimde bana kartını kart aidatı alınmıyor diyerek yoğun ricalar sonucu verdiler. Ben de tamam nasılsa aidat alınmıyor dursun dedim.Fakat bu ay yeni kart geldi ve 20 tl hesabımdan çekmişler. Madem ücret almıyoruz diye bu kart verildi niye 20 tl kesiliyor.Kartımdan çekilen 20 tl nin iadesinin yapılmasını, iade yapılmadığı takdirde tüketici hakem heyetine başvurup ücretin iadesini isteyeceğimi arz ederim.”
 
Bankalar Sözünü Tutmadı
 
“Hesap ekstremde üyelik aidatı adı altında 20 TL kesilmiştir. Kartı alırken (Kocaeli Üniversitesi banka ortaklığı ile) öğrencilik hayatım boyunca herhangi bir kart ücreti alınmayacağı belirtilmişti ki üniversite 2. sınıf öğrencisiyim . Kesilen üyelik aidatının hesap özetinden düşülmesini istiyorum.Aksi takdirde tüketici hakları hakem heyetine o da yetmezse tüketici mahkemelerine başvuracağım.”

Şikayetvar.com