Bankalardan aidatsız kart isteyene zorluk!

Finans
Bazı bankaların, aidatsız kredi kartı isteyen müşterilerini vazgeçirmek için şantaja bile başvurduğunu ileri süren Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, “taksit ve kampanya...
EMOJİLE

Bazı bankaların, aidatsız kredi kartı isteyen müşterilerini vazgeçirmek için şantaja bile başvurduğunu ileri süren Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, “taksit ve kampanyalardan faydalanılamıyor, alışverişlere puan verilmiyor, farklı bir plastik kart gönderiliyor, indirim yapılmıyor” denilerek tüketiciye baskı yapıldığını söyledi.

Türkiye gazetesinin haberine göre Ağaoğlu, “Tüketici ısrar edince ‘kartınıza aidatınız kadar puan yüklüyoruz, alışveriş yaptıkça bu puan düşecek’ diyerek aidatın varlığını sürdürmesi sağlanıyor. Niye boynunun üzerinde sürekli dalgalansın kılıç gibi? Kartların hepsi aidatsız olmalı. Tüketiciler, bankalarla iletişime geçip kanuna göre kullandıkları kredi kartının veya yeni talep ettikleri kartların aidatsız olmasını isteyebilir. Banka bu talebe uymak zorundadır. Eğer banka bunu sağlamadığı takdirde şikayet edilmesi üzerine kendisine bir aylık süre verilir. Bu sürede aykırılık giderilmezse 5,5 milyon lira idari para cezası uygulanır” dedi.